FOLLOW US: facebook twitter

Δημοπρατούνται δυο νέα σχολεία σε Μανωλάδα και Λεχαινά – Την άνοιξη του 2019 ξεκινά η κατασκευή

Ημερομηνία: 10-12-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77716″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  δεν επέτυχε μόνο την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου, 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Μανωλάδα, και ενός Γενικού Λυκείου στα Λεχαινά ,αλλά προχωρά  άμεσα και στη δημοπράτηση αυτών , προκειμένου να προετοιμαστεί η νεολαία  να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις του 21ου αιώνα στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο προϋπολογισμός  των δύο σχολείων ανέρχεται στο ποσό των 6.500.000 Ευρώ.

Στις 4-12-2018 ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ  και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ παρουσία του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα ,ο οποίος στήριξε δυναμικά  και ουσιαστικά την όλη προσπάθεια από την αρχή ώστε να ξεπεραστούν τα πολλά εμπόδια που υπήρξαν, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της κατασκευής των δυο σχολείων. Η διαδικασία δημοπράτησης και ανάδειξης αναδόχου του έργου θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου του 2019, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή των δύο έργων την άνοιξη του 2019.

Ο Δήμαρχος Μοράντ Ναμπίλ μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας υλοποίησης των δυο έργων δήλωσε:

«Μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προσπάθεια ανέγερσης των δύο σχολικών μονάδων. Ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του Δήμου  υλοποιείται. Η  κατασκευή των δυο αυτών σχολικών μονάδων  θα προσδώσει στον τόπο μια νέα αναπτυξιακή προοπτική και θα βάλει τον θεμέλιο λίθο για την ένταξη της μαθητιώσας νεολαίας στην κοινωνία του μέλλοντος, της γνώσης και της πληροφορίας. Ήταν μια προτεραιότητα, μια δέσμευση η οποία υλοποιείται, παίρνει σάρκα και οστά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των κτιριακών υποδομών Ιωάννη Χαρωνίτη για τις προσπάθειες  που κατέβαλε προκειμένου να φέρει σε πέρας όλα τα τεχνικά ζητήματα για την έγκαιρη παράδοση των μελετών.

Ιδιαίτερα, τον συντοπίτη Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί χωρίς την συμβολή του δεν θα είχε ευοδωθεί η κατάληξη των έργων για τα δύο σχολεία. Και τέλος, τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, διότι  η συμβολή του και η στήριξη του για την χρηματοδότηση και των δύο σχολείων, ήταν καταλυτική”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot