FOLLOW US: facebook twitter

Δήμοι και Δομές Υγείας σε «νέο τοπίο» προτεραιότητας

Ημερομηνία: 22-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα, Υγεία

Χρήστος Γαβράς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Με την ανάδειξη της δημόσιας υγείας όλη την προηγούμενη περίοδο που βιώσαμε την κρίση της πανδημίας, ήρθε εκ των πραγμάτων στο προσκήνιο ο σημαντικός ρόλος για τον ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά και τις εφαρμογές των ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, των Δομών Πρόνοιας, Πρόληψης και Υγείας.

Είναι μία εξέλιξη που στις μέρες μας προκαλεί μεταβολή στόχων και αναθεώρηση πρακτικών όχι μόνο σε επίπεδο οργάνωσης Κράτους και Πολιτείας αλλά και στο εύρος των Δήμων και των Υπηρεσιών του.

Τον ανωτέρω σχολιασμό κάνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την παράταξη του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ» Χρήστος Γαβράς, ο οποίος και αποδίδει τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου τομέα στην καθημερινότητά μας, όπως και στον αυτοδιοικητικό σχεδιασμό της προσεχής πενταετίας.

 Ο Χρήστος Γαβράς ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού συνέβαλλε αρχικά ως άνθρωπος και ενεργός πολίτης στην αντιμετώπιση της κρίσιμης περιόδου, ενώ λίγο μετά επέλεξε συνειδητά να εργασθεί στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, απόφαση που καθόρισε και τις περαιτέρω κινήσεις του.

Ήδη μάλιστα, στις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τον Δήμαρχο Πύργου, τα ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και υγειον. περίθαλψη ήταν από εκείνα που ετέθησαν σε προτεραιότητα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, να καταθέτει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για ενδεχόμενες πρωτοβουλίες του Δήμου.

Όπως υποστηρίζει σήμερα ο Χρήστος Γαβράς δεν υπήρξε μόνο το φαινόμενο της πανδημίας που θα πρέπει και ως Αυτοδιοίκηση να μας προβληματίσει.

Τα θέματα που έχουν σχέσεις με τις αιφνιδιαστικές αλλαγές του κλίματος, σε συνδυασμό με την κινητικότητα πληθυσμών και τις επανεμφανιζόμενες νόσους επιβάλλουν μια προσεχτική διαχείριση για την πληροφόρηση του κοινού, τα προγράμματα δωρεάν εξετάσεων, τη λειτουργία σχετικών τμημάτων στον Δήμο, που ήδη για τον Πύργο ως έναν βαθμό συμβαίνει, και υποστήριξη πολιτών για την προτροπή  και τη διευκόλυνση της συμμετοχής τους.

Είναι προφανές – συμπληρώνει ο κ. Γαβράς – ότι η οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας μπορεί προοδευτικά να βοηθήσει. Απαραίτητη ωστόσο είναι η αντίστοιχη στήριξη της ίδιας της Πολιτείας προς τους Δήμους για την ανάληψη τέτοιων ευθυνών.

Η διάθεση πόρων και η στελέχωση υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης είναι ένα πρώτο βήμα. Ένα βήμα που συνήθως κάνουν σήμερα φορείς του ιδιωτικού τομέα ή κάποιων συλλόγων, μέσω δωρεών, παροχής κινητών μονάδων και εξοπλισμού ή διοργάνωσης επιστημονικών ημερίδων.

Για να υπάρξει δε ακόμη πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός τρόπος φροντίδων των Δήμων απέναντι σε ευάλωτες ομάδες πολιτών, ή σε δημότες οι οποίοι σε δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζονται βοήθεια, είναι πλέον απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ, των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των Κέντρων Υγείας όπως και των Ερευνητικών Ομάδων.

Με την ευκαιρία, ο Χρήστος Γαβράς απέδωσε τα εύσημα στον Τάκη Αντωνακόπουλο γιατί παρά τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος, ακολουθεί πιστά και πρόγραμμα παρουσίας και μάλιστα με εφημερίες στο Νοσοκομείο του Πύργου, έχοντας και ως γιατρός αλλά και ως πρώτος πολίτης του Δήμου, παραδειγματικό για όλους μας τρόπο σκέψης, αντίληψης και στάσης ζωής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot