FOLLOW US: facebook twitter

«Δημιουργώντας ένα ασφαλές σχολείο»

Ημερομηνία: 20-03-2023 | Συντάκτης:

Σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεις σε σχολεία της Ηλείας σε συνεργασία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σχολικές μονάδες της π.ε. Ηλείας πραγματοποίησε δυο σεμινάρια με θέμα: «Δημιουργώντας το ασφαλές σχολείο», διάρκειας 3 συναντήσεων το καθένα, με στόχο να ευαισθητοποιήσει ως προς τους παράγοντες που επηρεάζουν την εκδήλωση συμπεριφορών βίας και να αναδείξει τις συνθήκες εκείνες που μπορούν να καταστήσουν το σχολείο ένα ασφαλές πλαίσιο.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη βία όπως αυτή εκφράζεται στην περίοδο της εφηβείας και να διαπραγματευτούν θέματα που αφορούν στις ανάγκες των εφήβων και στο πως το σχολείο μπορεί να καλλιεργεί τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητές τους ώστε να ενισχύονται οι υγιείς σχέσεις και η συνεργασία μέσα στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για κοινά θέματα που τους απασχολούν στο καθημερινό τους έργο και ανέδειξαν την σημασία της επικοινωνίας και της καλλιέργειας θετικών σχέσεων με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του παιδαγωγικού τους ρόλου και της έγκαιρης παρέμβασης και διαχείρισης συγκρούσεων με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της αυτοεκτίμησης– των δεξιοτήτων που μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των Παρεμβάσεων ευχαριστούν για άλλη μια φορά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας και τις σχολικές μονάδες για την πολυετή συνεργασία καθώς και τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τη συμμετοχή τους.

Συνάντηση με γονείς στο Τραγανό

Επίσης μέσα σ’ ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου συνάντηση με τους γονείς του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Τραγανού. Το Κέντρο Πρόληψης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νηπιαγωγείου και με τη συμμετοχή αρκετών γονέων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ανάγκες και στις συμπεριφορές των μικρών παιδιών που συνήθως απασχολούν τους γονείς όπως είναι τα όρια, η αυτονόμηση, η προσαρμογή στο σχολείο. Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί τις νηπιαγωγούς για την οργάνωση της συνάντησης, τον σύλλογο γονέων και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν και κυρίως για την πολύ γόνιμη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναδεικνύοντας τη σημασία της ουσιαστικής σχέσης και σύνδεσης γονέα – παιδιού στο μεγάλωμά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος