FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής και απορρίμματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Ημερομηνία: 21-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η εκμίσθωση απορριμματοφόρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Πύργου αλλά και η δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη βάσει των εξαγγελιών του Υπ. Παιδείας, απασχόλησαν στο  μεγαλύτερο μέρος της, την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρόταση εκμίσθωσης απορριμματοφόρων με απευθείας ανάθεση, ως η μοναδική λύση τη δεδομένη στιγμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, υπερψηφίστηκε από το σώμα, πλην της Άβας Βαγγελάτου και του Χρήστου Αθανάσουλα. Νωρίτερα ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στις προσπάθειες για την εξεύρεση προσωρινής λύσης μέσω της διάθεσης «δανεικών» απορριμματοφόρων από  τους Δήμους Αθηναίων και Αμαρουσίου ενώ επισήμανε ότι πλέον δεν μπορούν να επισκευαστούν τα υπάρχοντα ακινητοποιημένα οχήματα.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα, τοποθετήθηκαν τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας όσο και της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος οι οποίοι και άσκησαν σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, για την υπάρχουσα κατάσταση τονίζοντας ότι το θέμα θα έπρεπε να είχε επιλυθεί πριν φτάσουμε πάλι στο σημείο, που θυμίζει τις εφιαλτικές εικόνες του παρελθόντος.

Όσον αφορά το θέμα δημιουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής στον Πύργο, ο κ. Λιατσής συνέστησε «υπομονή» έως ότου ανακοινωθεί επισήμως το σχέδιο Γαβρόγλου προσθέτοντας ότι τα δημοσιεύματα που μιλούν για τη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος στον Πύργο αποτελούν σύμφωνα με ενημέρωση που είχε και από τον Βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα, για την πρόταση της Συγκλήτου  και όχι το τελικό σχέδιο. «Απομένει να δούμε τις ανακοινώσεις» είπε ενώ ο κ. Αργυρόπουλος στην τοποθέτηση του κάλεσε το σώμα να βρίσκεται σε εγρήγορση, να μην εφησυχάσει, τονίζοντας ότι «αμφιβάλει» για την αξιοπιστία του Υπουργού. Ο κ. Καράμπελας ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει βάσει των ανακοινώσεων Γαβρόγλου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος