FOLLOW US: facebook twitter

Δημιουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά με αυτισμό στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 09-12-2019 | Συντάκτης:
-Ο Μητροπολίτης Ηλείας παραχώρησε το κτίριο μετά από αίτημα του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας

Τι και αν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, μετρά… μέρες μέχρι την αντικατάσταση του, συνεχίζει μέχρι τελευταία στιγμή την προσπάθεια υλοποίησης όλων των σχεδίων του. Η δημιουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, υπήρχε ως σχέδιο στο μυαλό του αρκετό καιρό και η προσπάθεια του, βρήκε συμπαράσταση στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο οποίος αποδέχτηκε με πολύ αγάπη, το αίτημα παραχώρησης του νέου κτιρίου του Γηροκομείου «Ο Άγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» στο Πελόπιο.

Την ευχάριστη αυτή είδηση, ανακοίνωσε ο κ. Διαμαντόπουλος μιλώντας για «συγκλονιστική προσφορά» από τον Μητροπολίτη Ηλείας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τόσο στον κ.κ. Γερμανό όσο και στα μέλη του Μητροπολιτικού συμβουλίου για την απόφαση τους να παραχωρήσουν τη χρήση του νέου αυτού κτιρίου.

«Είχαμε υποσχεθεί ότι μέχρι την τελευταία ημέρα θα κυνηγάμε τα όνειρά μας και αυτό υλοποιούμε. Η παραχώρηση της χρήσης ενός σύγχρονου κτιρίου ενδυναμώνει το αίτημα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας. Πρόκειται για ένα κτίριο 680 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη χρήση. Ήδη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέμπτης ορίστηκε επιτροπή που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κυρίως σε τεχνικό επίπεδο με τη διάθεση Πολιτικού Μηχανικού. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη εκφραστεί θετικά με προσωπική επιστολή του Δημάρχου προς το Μητροπολίτη Ηλείας. Θετικά έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος της κοινότητας Πελοπίου ο οποίος ήταν παρών στην αυτοψία στις 6 Νοεμβρίου».

Όπως είπε, πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. «Το Κέντρο Ημέρας δεν αποτελεί «κλειστή δομή» ιδρυματικού χαρακτήρα. Απευθύνεται σε εκπαιδεύσιμους ωφελούμενους στοχεύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης. Ο συγκεκριμένος χώρος επιτρέπει την προετοιμασία γευμάτων και τη μεσημεριανή ανάπαυση των φιλοξενουμένων. Το όνειρο μας είναι η μετατροπή του σε χώρο ολοκληρωμένης παρέμβασης με «ανοιχτές» τις πόρτες στην κοινωνία».

Καταλήγοντας, τόνισε πως είναι χρέος της επόμενης Διοίκησης, με δεδομένες τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια που ξεκίνησε χάρη στην προσφορά του Μητροπολίτη. «Έχουμε χρέος όμως και στα παιδιά μας. Αυτούς τους σαράντα μήνες που διοικήσαμε το ΓΝ Ηλείας δεν το αντιμετωπίσαμε μόνο ως «βαριά βιομηχανία» νοσηλευτικών υπηρεσιών. Ξαναζωντανέψαμε το ΚΕΦΙΑΠ, «επανεκκινήσαμε» τον Ξενώνα, εντάξαμε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και «ωριμάσαμε» μελετητικά  τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κρέστενα για την οποία έχει ήδη υπάρξει αίτημα για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο εκκρεμεί. Το Κέντρο Ημέρας στο Πελόπιο είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος