FOLLOW US: facebook twitter

Δημαιρεσίες την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στους δήμους της Ηλείας – Η πρώτη ειδική συνεδρίαση των νέων Δ.Σ

Ημερομηνία: 29-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Το στιγμιότυπο είναι από τις δημαιρεσίες στο δήμο Πύργου στις 7-1- 2013.

 

Η  ανάληψη των καθηκόντων των νέων αιρετών της Αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει για την λειτουργία των δήμων, των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων καθώς και των περιφερειακών συμβουλίων έτσι όπως προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με  την απλή αναλογική για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, σηματοδοτούν την μετάβαση των δήμων και Περιφερειών της χώρας στην νέα εποχή.  Αν και επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ κατάργηση επί της ουσίας της απλής αναλογικής με την ψήφιση του Ν/Σ για την κυβερνησιμότητα  έτσι ώστε να χειραγωγήσει την όλη διαδικασία λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων υπέρ της πλειοψηφούσας παράταξης, εν τούτοις η εκλογή συμβούλων από πολλές παρατάξεις εξακολουθεί να υποδηλώνει την γνήσια καταγραφή των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ενός δήμου και την πολυφωνία ως ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

Την πρόσκληση στους συμβούλους του νέου δημοτικού συμβουλίου σε κάθε δήμο  για την εκλογή των μελών του προεδρείου, απευθύνει ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του συνδυασμού του εκλεγέντος δημάρχου, σύμφωνα με την απόφαση επικύρωσης του αποτελέσματος της εκλογής, όπως αυτή εκδόθηκε από το αρμόδιο Πρωτοδικείο. Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ που θα προταθεί και θα εκλεγεί προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος προέρχεται «από την Παράταξη που αναδείχθηκε, αντίστοιχα, δεύτερη ή πρώτη σε εκλογική δύναμη, αλλά δεν ανέδειξε τον Δήμαρχο και ο γραμματέας από την παράταξη που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη.

Οι δημαιρεσίες της Κυριακής

Έτσι λοιπόν την Κυριακή θα συνεδριάσουν για πρώτη φορά τα δημοτικά συμβούλια των 7 δήμων και αναλαμβάνουν επίσημα οι νέοι δήμαρχοι, μια ημέρα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο μοναδικός που συνεχίζει την θητεία του ως δήμαρχος για 6η μάλιστα συνεχή φορά, είναι ο επανεκλεγείς δήμαρχος Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ενώ οι άλλοι έξι δήμοι θα έχουν στο τιμόνι τους νέα πρόσωπα. Έτσι  τα καθήκοντα τους αναλαμβάνουν και επίσημα από την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ως δήμαρχοι, Πύργου ο Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας ο Γιάννης Λυμπέρης, Αρχαίας Ολυμπίας ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ζαχάρως ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Πηνειού ο Ανδρέας Μαρίνος και Ανδραβίδας – Κυλλήνης ο Γιάννης Λέντζας.

Δήμος Πύργου

Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο δημοτικό συμβούλιο Πύργου για τις δημαιρεσίες. Την πρόσκληση υπογράφει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αντωνακόπουλος Νίκος Κοτσώνης.

Δήμος Ήλιδας

Οι δημαιρεσίες στο δήμο Ήλιδας θα πραγματοποιηθούν Κυριακή 1η Σεπτέμβρη στις  11 το πρωί, με την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου. Η πρόσκληση του συμβουλίου,  υπογράφεται από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο και συγκεκριμένα τον κ Σωτήρη Παπαηλίου.

Δήμος Ζαχάρως

Το νέο δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως θα συνεδριάσει αντιστοίχων την Κυριακή στις 10 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζαχάρως για να διεξαχθεί εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Η πρώτη ειδική συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες στον δήμο Κρεστένων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης σύμφωνα οι δημαιρεσίες  θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου στο χώρο συνεδριάσεων του Δ.Σ στις 6.30 το απόγευμα.

Δήμος Πηνειού

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Πηνειού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης στις 11.30 το πρωί για την εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής.  Την πρόσκληση  υπογράφει ο πλειοψηφών σύμβουλος Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Συνεδριάζει την Κυριακή το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη, την εκλογή προεδρείου του Σώματος και την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, συνεδριάζει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ. το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής) στην Πάτρα, έπειτα από πρόσκληση της πρώτης σε σταυρούς εκλεγείσας περιφερειακής συμβούλου (από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας) Μαρίας Σαλμά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot