FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Βασίλη Παναγόπουλου για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: «Δε γίναμε σοφότεροι…»

Ημερομηνία: 12-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”48079″ img_size=”full”][vc_column_text]Εξ αφορμής της πρόσφατης τοποθέτησης του Γ.Γ. του Δήμου Πύργου σχετικά με τη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου και μετά τα διαδραματισθέντα στην προχθεσινή (10-12-18) συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου είναι πλέον σαφές ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται το θέατρο του παραλόγου.

Ο Γ.Γ. απέστειλε σε δεκάδες αποδέκτες τα έγγραφα που, κατ’αυτόν οδηγούν σε σοβαρά συμπεράσματα σχετικά με μη νόμιμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, χωρίς βεβαίως επί της ουσίας να τοποθετείται στο ποιο ακριβώς ζήτημα υπάρχει και ποιες είναι οι παράνομες πράξεις ή παραλείψεις που διαπιστώνει.

Κάλεσε εν τω μεταξύ τους δημοτικούς συμβούλους να λάβουν απόφαση για την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, το οποίο προϋποθέτει την σύγκληση του Δημοτ.Συμβουλίου, για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Δεν ζήτησε όμως από τον Δήμαρχο Πύργου την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε με άλλο τρόπο την προκάλεσε, αλλά παρακολούθησε απαθής τον κ. Λιατσή να δηλώνει σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι δεν υπάρχει θέμα με την λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου!!!

Το ίδιο συνέβη και κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Ο Γ.Γ. παρακολουθούσε απαθής τον Δήμαρχο να απορρίπτει συλλήβδην και εκ προοιμίου τις σοβαρές κατηγορίες του περί μη νόμιμης λειτουργίας, τις οποίες βέβαια, κατά την προσφιλή του τακτική ο ΓΓ, υπονοεί χωρίς να ξεκαθαρίζει το ακριβές περιεχόμενό τους.

Ο Δήμαρχος από την άλλη, αντί να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων, μας κάλεσε στην χθεσινή (10-12-18) συνεδρίαση για απλή ενημέρωση.

Αναρωτιέται εύκολα κανείς γιατί ο Δήμαρχος δεν χορήγησε στο ΔΣ την ευχέρεια αφού ενημερωθεί να λάβει αποφάσεις για τις απαιτούμενες ενέργειες.

Γνώριζε βέβαια, ότι με τον τρόπο που εισήχθη το θέμα στο Δημ.Συμβούλιο, ήτοι προς ενημέρωση, αποκλειόταν με ποινή ακυρότητας η λήψη αποφάσεων επί της ουσίας του θέματος.

Η ενέργειά του αποτελεί προσβολή προς το Σώμα.

Με την συγκεκριμένη συνεδρίαση, την οποία προκάλεσε με πρωτοβουλία όπως είπε του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ενώ προηγουμένως είχε απορρίψει σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος επιχειρεί προφανώς να «ρίξει στάχτη στα μάτια» όσων τον κατηγορούν ότι «κρύβεται» και υπεκφεύγει.

Αυτό άλλωστε έπραξε και κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Απέκλεισε την ουσιαστική συζήτηση και την λήψη αποφάσεων.

Κατόπιν αυτών αναρωτιέται εύλογα κανείς:

1) Συμφωνούν ή διαφωνούν τελικά ο Δήμαρχος και ο Γ.Γ. για το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου;

2) Ο Γ.Γ. θα εμείνει στην πρότασή του περί αντικατάστασης των μελών του ΔΣ Λιμ.Ταμείου;

3) Θα ενεργήσει τελικά για την διαλεύκανση της υπόθεσης και τι ακριβώς θα πράξει, πλην της αλληλογραφίας με δεκάδες αποδέκτες αλλά χωρίς αναφορά της παραμικρής δικής του διαπίστωσης περί των  παράνομων πράξεων και παραλείψεων.

4) Τελικά σε τι ωφελεί η αποστολή δεκάδων ασύνδετων και εν πολλοίς ακατάληπτων εγγράφων αν ο κ.Γ.Γ. δεν φροντίζει όπως οφείλει για την λήψη αποφάσεων από τα αρμόδια  όργανα του Δήμου ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Αυτός έχει υποχρέωση να ενεργήσει και να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ δικαιολογημένα αναρωτιέμαι:

  • Μήπως τελικά η προβολή της υπόθεσης αυτής εξυπηρετεί άλλους σκοπούς πλην της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος;
  • Ποιόν συμφέρει η «ομηρία» του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου που τυγχάνει και εκδότης τοπικής εφημερίδας, ενόψει δημοτικών εκλογών;

Τα αμείλικτα αυτά ερωτήματα χρήζουν απαντήσεων.

Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτές θα δοθούν από τον Δήμαρχο ή τον Γεν.Γραμματέα του Δήμου Πύργου.

Όσον αφορά εξάλλου τις θέσεις του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, στο χθεσινό Δημ.Συμβούλιο  ευχερώς μπορούσε να προβλεφθεί ότι δεν θα υπήρχαν ουσιαστικές τοποθετήσεις επί των καταγγελομένων.

Με τον μονόλογό του ο κ.Βαρουξής εστίασε στην «προσφορά» του όπως αυτός την αντιλαμβάνεται.

Απέφυγε όμως να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Με δικαιολογία την ανεπάρκεια του διοικητικού μηχανισμού επιχείρησε να αντλήσει την επιδοκιμασία για όσα πράττει ή δεν πράττει ενώ το οφείλει.

Καμμιά δικαιολογία όμως δεν ευσταθεί όταν παραβιάζονται οι διαδικασίες που διασφαλίζουν όχι μόνο τον τύπο αλλά και την ουσία των διοικητικών αποφάσεων και πράξεων.

Και βεβαίως δεν νομιμοποιείται να αναφέρεται στην προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ως «παιδική χαρά» η τωρινή διοίκηση της οποίας σωρεία αποφάσεων ακυρώνονται κατά τον έλεγχο νομιμότητας.

Η διοίκηση που καταφεύγει σε   «ευεργέτες» για την εξασφάλιση της νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας του λιμανιού.

Η ισοπέδωση του έργου των προηγούμενων, που είναι προφανές και αναμφισβήτητο, και μάλιστα με αυθαίρετους αφορισμούς, μόνο τον φόβο των συγκρίσεων αποκαλύπτει.

Το τελικό συμπέρασμα από την χθεσινή συζήτηση ήταν αναμενόμενο: Δεν γίναμε σοφότεροι».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot