FOLLOW US: facebook twitter

Δήλωση Δ. Μπαξεβανάκη: “Δεν θα είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές”

Ημερομηνία: 08-02-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε με δήλωσή του ο πρ. βουλευτής Ηλείας και πρ. υφ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης, θέλοντας όπως αναφέρει να δώσει τόπο και χώρο σε νέες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο του νομού, με στόχο να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας στις εθνικές εκλογές του 2015 και επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων, στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης Βουλής, στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος. Στις 5 Νοεμβρίου 2016 στον πρώτο ανασχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης Τσίπρα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το διατήρησε έως τις 29 Αυγούστου 2018, εδράζοντας κυρίως στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) προωθώντας ένα σύνολο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων του τότε Υπουργείου Παιδείας για μια ποιοτική και ισότιμη εκπαίδευση.

Η δήλωση Δ. Μπαξεβανάκη

Αναλυτικά η δήλωση μη υποψηφιότητας του Δημήτρη Μπαξεβανάκη έχει ως εξής:
Καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να γνωστοποιήσω δημόσια ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, πράγμα που είναι ήδη γνωστό στο κόμμα μας, σε φίλους και συντρόφους εδώ και πολλούς μήνες.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μου να δημιουργηθεί χώρος για νέες υποψηφιότητες, για τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ανανέωσης και νίκης.Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.Γιατί η Αριστερά μας έμαθε να αγωνιζόμαστε με ανιδιοτέλεια, ανεξάρτητα από θέσεις και αξιώματα. Αυτό έμαθα να κάνω από τα φοιτητικά μου χρόνια και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Θα είμαι παρών,όπως πάντοτε, στην πρώτη γραμμή της μάχης των επερχόμενων εθνικών εκλογών.Για τη νίκη της δημοκρατίας, για να απαλλαγεί η χώρα από τη συμμορία που την κυβερνά,απότο καθεστώς Μητσοτάκη της αισχροκέρδειας, της διαφθοράς, του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα.Για τη δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να επανέλθει η ελπίδα στο λαό μας, για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη, για το σοσιαλισμό.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος