FOLLOW US: facebook twitter

Δικηγορικός Συλλόγος Αμαλιάδας: Ανησυχητικά τα μηνύματα από το “μέτωπο” των κατασχέσεων

Ημερομηνία: 05-11-2018 | Συντάκτης:

Στοιχεία που προκαλούν σοκ σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις παρουσίασε η ημερίδα του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, αφού τα θέματα που προσέγγισε εκτός από νομικό ενδιαφέρον είχαν και κοινωνικές προεκτάσεις. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αναγκαστική Εκτέλεση και Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί, η κατάσχεση εις χείρας τρίτου, η προστασία πρώτης κατοικίας. Θέματα που αναπτύχθηκαν με εισηγητές τον αναπληρωτή καθηγητή Αστικού Δικονομικού Δικαίου ΔΠΘ  Σπυρίδων Κ. Τσαντίνη, τον Επίκουρο καθηγητή Αστικού Δικαίου ΔΠΘ  Βασίλειο Α. Χατζηϊωάννου, και τον Αθανάσιο Π. Πανταζόπουλο, ΔΝ-Πρωτοδίκη.

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας  Μανώλης Μπιρμπίλης, παρουσίασε τους εισηγητές, τονίζοντας την σημαντικότητα της ημερίδας.

«Ο μισός ελληνικός πληθυσμός υφίσταται κατασχέσεις, είναι ένα θέμα που απασχολεί και εμάς τους νομικούς και έπρεπε να κάνουμε αυτή την ημερίδα για να ενημερωθούμε εκτενώς για το θέμα» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Θεοδόσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διοργανωθεί αυτή η ημερίδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, όπως είπε ο κ Θεοδόσης, τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται πλέον σε 88 δις ευρώ. Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία όμως και για τις κατασχέσεις, καθώς το έτος 2016 κυμάνθηκαν σε 650.000, το έτος 2016 σε 1.300.000, το 2017 σε 1.700.000 και έως το Μάϊο του 2018 ανέρχονταν σε 1.200.000.

Ο Πρωτοδίκης  Αθανάσιος Πανταζόπουλος, ο οποίος για επτά χρόνια υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, αναφέρθηκε στο θέμα της Αναγκαστικής Εκτέλεσης και των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών, αλλά και στην προστασία πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής καθηγητής Αστικού Δικονομικού Δικαίου ΔΠΘ  Σπυρίδων Τσαντίνης, ανέπτυξε το θέμα: ‘Κατάσχεση εις χείρας τρίτου’, ενημερώνοντας το κοινό για τους τρόπους με τους οποίους  μπορεί να αμυνθεί κάποιος ακολουθώντας τη νομική οδό, στα θέματα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από φυσικά πρόσωπα και το δημόσιο.

Για τον Κώδικα πολιτικής δικονομίας μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις, ενημέρωσε το κοινό ο Επίκουρος καθηγητής Αστικού Δικαίου ΔΠΘ Βασίλειος Χατζηϊωάννου, ολοκληρώνοντας την ημερίδα.

Ένα βιβλίο για την ιστορία του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και αναμνηστικές πλακέτες ήταν τα δώρα για του ομιλητές στο τέλος της εκδήλωσης. Στον κ. Πανταζόπουλο επέδωσε την πλακέτα ο κ. Θεοδόσης, ενώ ο δικηγόρος Μάϊκ Αμπουχάντμπα,  επέδωσε τις αναμνηστικές πλακέτες στους δύο καθηγητές, καθώς ήταν καθηγητές του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας  Κωνσταντίνος Χονδρόσμος, η Εισαγγελέας Αμαλιάδας  Αρετή Τέγου, η Αντιεισαγγελέας Αγγελική Κυριαζή, ο πρόεδρος Εφετών Αγρινίου Κώστας Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πατρών Αντώνης Αλαπάντας, η Ανακρίτρια Κυπαρισσίας Αναστασία Ντιούδη, Πρωτοδίκες και Ειρηνοδίκες, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου Δημήτρης Δημητρόπουλος κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος