FOLLOW US: facebook twitter

«Διήμερη αποχή από την έκδοση ηλεκτρονικών συνταγών και παραπεμπτικών»

Ημερομηνία: 26-07-2024 | Συντάκτης:

Αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας αντιδρώντας στη διάταξη Αδωνι που προβλέπει κυρώσεις σε όσους αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα, αποφάσισαν οι γιατροί ωστόσο από την απόφαση τους αυτή εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα άτομα με αναπηρία. Οι ιδιώτες γιατροί αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ σε περιοχές όπως η Ηλεία, που οι Μονάδες υγείας είναι υποστελεχωμένες. Δηλαδή προβλέπεται διακοπή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και αποβολή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας με ανακοίνωση του, ενημερώνει του πολίτες ότι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  όπως και από την Ολομέλεια των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας της 24ης /7/2024  αποφασίσθηκε όπως  κηρυχθεί αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς και από την αναγραφή και εκτέλεση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών όσον αφορά τόσο τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ  ιατρούς όσο και όλους τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους συνάδελφους   για σήμερα Παρασκευή 26 και την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024. Αντί της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης οι γιατροί χορηγούν στους ασθενείς χειρόγραφες συνταγές και χειρόγραφα παραπεμπτικά. Η απόφαση θα επικυρωθεί σήμερα (25/7/2024)  σε τοπικό επίπεδο και από το Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου. Της κινητοποίησης εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και τα  ΑΜΕΑ.

«Η αιτία της κινητοποίησης είναι η απαράδεκτη τροπολογία την οποία προωθεί το Υπουργείο Υγείας περί επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών, η οποία δεν θα βοηθήσει αλλά θα επιδεινώσει το σύστημα υγείας  και θα ταλαιπωρήσει τους ασθενείς, όπως αναλυτικά έχουμε εξηγήσει σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας, σκοπός δε της κινητοποίησης είναι η απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης» επισημαίνει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης και ζητά την κατανόηση των συμπολιτών μας οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η κινητοποίηση αυτή δεν επιχειρείται απλώς και μόνο υπέρ των ιατρών αλλά εξίσου υπέρ της προστασίας των πολιτών από μέτρα τα οποία κινούνται σε λάθος κατεύθυνση σε σχέση με την δημόσια υγεία.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot