FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνής διάκριση για το Olympaia Olive Oil

Ημερομηνία: 24-05-2024 | Συντάκτης:

Χάλκινο Βραβείο στον ΔΙΕΘΝΗ διαγωνισμό Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc 2024 για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  Αρχαίας Ολυμπίας των οικογενειακών ελαιώνων Π. Μπράμου και Ε.  Κατσιαράκη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την ανοδική του πορεία συνεχίζει με σταθερά βήματα το πολυφαινολικό   έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  σε πρέμιουμ ποιότητα Olympaia Olive Oil που παράγεται στην Αρχαία Ολυμπία, από τους ελαιώνες του Παναγιώτη Μπράμου και της Ελένη Κατσιαράκη που έχουν ήδη βάλει σταθερά τη σφραγίδα τους στο Ηλειακό ελαικομικό επιχειρείν. 

Το Olympaia Olive Oil κατέκτησε προ ημερών το Χάλκινο Βραβείο στον ΔΙΕΘΝΗ διαγωνισμό Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc 2024, στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό

Το Olympaia Olive Oil κατέκτησε προ ημερών το Χάλκινο Βραβείο στον ΔΙΕΘΝΗ διαγωνισμό Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc 2024. στον οποίο συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες. Αν και η ετικέτα τους βγήκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, εν τούτοις έχει ήδη κατακτήσει συνολικά έξι βραβεία , μεταξύ των οποίων και δύο Χρυσά, σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Η πορεία του Olympaia Olive Oil στον τομέα της ελαιοκομίας και του Επιχειρείν, ξεκίνησε το 2022  από δύο χημικούς, τον Παναγιώτη Μπράμο και την σύζυγό του Ελένη Κατσιαράκη. με μικρά αλλά σταθερά βήματα και μέσα σε δύο χρόνια έχουν καταφέρει να  εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό και να μπουν δυναμικά στο χώρο.

Ο κ. Παναγιώτης Μπράμος παραλαμβάνει το 2023 τον Χρυσό βραβείο της επιχείρησης  για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε πρέμιουμ ποιότητα Olympaia Olive Oil στην απονομή βραβείων KOTINOS AWARDS 2023 του Φίλαιος στην Αθήνα

Όπως αναφέρει ο κ. Μπράμος μιλώντας στην «Πρωινή»  «Ξεκινήσαμε το 2017-2028 όταν έφτασαν σε μας  ως κληρονομιά ελαιώνες στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας από τον παππού που ήταν δάσκαλος-ελαιοκόμος και ασχολιόταν με την ελαιοκομία από την δεκαετία του 1920. Τότε ήταν που αποφασίσαμε ότι θέλουμε να ασχοληθούμε ενεργά και επαγγελματικά με την ελαιοκομία, θέτοντας όμως σε άλλες βάσεις το όλο εγχείρημα με στόχο να κάνουμε τη δική μας ετικέτα και εγένετο το Olympaia Olive Oil.

Ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε πρέμιουμ ποιότητα με στόχο ξεκινώντας από την Ελλάδα να το προωθήσουμε με το δικό του όνομα σταδιακά και στο εξωτερικό. Δημιουργήσαμε λοιπόν την φίρμα μας και το 2022, μπήκαμε στην αγορά, με την δική μας συσκευασία και μοναδικό στόχο και μόνο να εξελισσόμαστε, φροντίζοντας να έχουμε ένα εξαιρετικό προϊόν, καλλιεργώντας με σεβασμό στο περιβάλλον, στον καρπό και στον καταναλωτή.

Αυτή άλλωστε είναι και η ταυτότητά μας. Το Olympaia Olive Oil, έχει ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει σε τεστ και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας από άλλα ελαιόλαδα. Έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες στη γεύση που του δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, με  ένα λεπτό διακριτικό άρωμα πράσινου αμύγδαλου και κανέλας. Λεπτές επιγεύσεις που δίνουν μια γκουρμέ πινελιά στα καθημερινά οικογενειακά πιάτα.

Ξεχωρίζει η βράβευση  στα Mediterranean Taste Awards 2023, έναν διαγωνισμό ποιότητας ελαιόλαδων από όλη την Μεσόγειο-  όπου το ελαιόλαδο OLYMPAIA πήρε την ασημένια διάκριση

Από το 2023 αρχίσαμε να συμμετάσχουμε και σε διαγωνισμούς ελαιολάδου, διεθνείς και εγχώριους και η προσπάθειά μας συνεχώς επιβραβεύεται αφού έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε έξι συνολικά βραβεία, εκ των οποίων τα δύο Χρυσά, το ένα στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδων του Λονδίνου το 2023 και το άλλο, τον Χρυσό Κότινο  στην Έκθεση Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η βράβευσή μας στα Mediterranean Taste Awards 2023, έναν διαγωνισμό ποιότητας ελαιόλαδων από όλη την Μεσόγειο, όπου το ελαιόλαδο OLYMPAIA πήρε την ασημένια διάκριση.

Στον  Διεθνή Διαγωνισμό Athena International Olive Oil Competition – athenaiooc  συμμετείχαμε φέτος για πρώτη φορά και επιστρέψαμε με το Χάλκινο Βραβείο, έχοντας να ανταγωνιστούμε έναν μεγάλο  αριθμό συμμετοχών από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες, γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι. Πλέον προσπαθούμε να επεκταθούμε σε ξένες αγορές με τις βλέψεις μας στο Ντουμπάι και την Αραβική αγορά όπου θα συμμετέχουμε και σε έναν Διεθνή Διαγωνισμό αλλά και στην Άπω Ανατολή».

Ελαιόλαδο αγριελιάς Αρχαίας Ολυμπίας ο επόμενος στόχος

Σε ότι αφορά τους ελαιώνες τους ο κ. Μπράμος μας λέει ότι αυτοί βρίσκονται στην  Αρχαία Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή, επεκτείνονται συνεχώς και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 στρέμματα, πλησιάζοντας ίσως και τα 200, με νέα μάλιστα  φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον.

«Ο επόμενος στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε έναν πρότυπο ελαιώνα φυτεμένο σε γραμμική φύτευση με αγριελιές Αρχαίας Ολυμπίας, όπου το αγριοελαιόλαδο που θα παράγεται από την αγριελιά θα έχει αρώματα  και γεύση εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Βαδίζουμε λοιπόν τώρα και προς αυτήν την κατεύθυνση με μοναδικό όπως προανέφερα στόχο να εξελισσόμαστε συνεχώς και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος