FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Μεσαιωνικές Νύχτες» του Γιώργου Βούκανου στο Κάστρο Χλεμούτσι

Ημερομηνία: 19-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Η υπέροχη παράσταση που μάγεψε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά πέρυσι το καλοκαίρι, «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου- Μεσαιωνικές Νύχτες» σε σκηνοθεσία- μουσική του Γιώργου Βούκανου, «ανοίγει» το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης, αύριο Σάββατο στις 19.45 το βράδυ στο Κάστρο Χλεμούτσι με ελεύθερη είσοδο.

Και αυτό το καλοκαίρι, συνεχίζει την δημοφιλή και επιτυχημένη πορεία του, για τρείς παραστάσεις (27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου) με την ονειρική φωνή της Άντας Αθανασοπούλου.

Πρόκειται για ένα μουσικό πολυθεματικό παραμύθι, με ήχο φώς και πρωτότυπη μουσική, σε κείμενα της Μαίρης Βούκανου, και αφήγηση της Χρύσας Ρώμα, που θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Στο κάστρο Χλεμούτσι ο ζωγράφος Χρήστο Χάσα, έχει δημιουργήσει το σκηνικό ενός μεσαιωνικού χωριού με σπίτια, στρατώνες, σιδηρουργείο και άλλες μεσαιωνικές γωνιές , στο οποίο παρελαύνουν ιππότες και πριγκίπισσες και πριν την έναρξη της παράστασης πραγματοποιούνται επιδείξεις σπαθασκίας και τοξοβολίας με την συμμετοχή της Α.Ε.Λ Λεχαινών.

Στην παράσταση ξετυλίγονται τρία παραμύθια στο Κάστρο, με την υπέροχη φωνή της σοπράνο Άντας Αθανασοπούλου,  με τους μουσικού επί σκηνής, τον Γιώργο Βούκανο ως ενορχηστρωτή, αρχίζει να ξετυλίγεται το soundtrack του Κάστρου Χλεμούτσι. Τραγούδια και ορχηστρικές μελωδίες όπως τα Λόγια της Πλώρης, τα Θαλασσινά Φεγγάρια, έως και το White Rose, που μας ταξίδεψαν μαγικά μέσα στους μύθους…

Όλα μαζί, συνθέτουν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα που δεν πρεπει κανείς να χάσει!

Συντελεστές: VideoArt  Έφη Παναγοπούλου, Φωτισμοί Σάκης Μαράκας. Επιστημονική Επιμέλεια Νάνσυ Ράλλη. Με την φιλική συμμετοχή του Συλλόγου αναβιώσεων Γκιόστρα της Ζακύνθου και της Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών ομάδα Τοξοβολίας και Ιταλική Γυναικεία Χορωδία σε διεύθυνση & επεξεργασία  Richard J. Sigmund, Μουσικοί Γιώργος Βούκανος Πιάνο – Synths, Σταύρος Παργινός Βιολοντσέλλο, Ιωάννης Κοψίνης Ντραμς, Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος Ηλεκτρική Κιθάρα, Κώστας Καούρης Ηλ. Κιθάρα – Ηλ. Μπάσο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος