FOLLOW US: facebook twitter

Διεκδίκησαν αυξήσεις μισθών και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

Ημερομηνία: 22-05-2024 | Συντάκτης:

Μικρή συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων στον Πύργο

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο, με μικρή ωστόσο συμμετοχή, απεργιακή συγκέντρωση, από το Νομαρχιακό Τμήμα Ηλείας της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής παν δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.

Μικρή σε συμμετοχή ήταν η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων στον Πύργο

Την συγκέντρωση χαιρέτησε η πρόεδρος τη ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα αγανάκτησης, αντίδρασης και οργής για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία έχει οδηγήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε ξέφρενη πορεία εξαθλιώνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Ολυμπίας-Ζαχάρως Γιώργος Αντωνόπουλος

Ακολούθως και ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως Γιώργος Αντωνόπουλος σημείωσε ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο σκοπός τους, είναι η συστράτευση των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διατρανώνοντας την αντίθεση τους σε μια αδιέξοδη πολιτική, η οποία έχει γίνει θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού.

«Βροντοφωνάζουμε «ως εδώ» στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, προκαλώντας πόνο, θλίψη, φτώχεια και δυστυχία στους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι. Από την αρχή των μνημονίων, 14 ολόκληρα χρόνια, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος Μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μια πολιτική μεθοδευμένης εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΝΤ Ηλείας ΑΔΕΔΥ Μπάμπης Καλαντζής

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του ΝΤ Ηλείας της ΑΔΕΔΥ Μπάμπης Καλαντζής, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι κλιμακώνουν τον αγώνα απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που βιάζει τη ζωή όλων, με τους εξαθλιωμένους μισθούς, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την κερδοφορία των λίγων.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε σήμερα για την άθλια κοροϊδία της κυβέρνησης που μετά από 13 χρόνια μειώσεων και καθήλωσης του μισθούς μας, αντί να δώσει πραγματική αύξηση που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, μοίρασε ψίχουλα που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας-Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος συμεμτείχε μαζί με μέλη του συλλόγου στην κινητοποίηση στην Αθήνα

Από το 40% που έχασαν από τον μισθό τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, συγκριτικά με τους μισθούς του 2009, η κυβέρνηση θεωρεί και «γενναιοδωρία» τα 70 ευρώ οριζόντιας αύξησης που έδωσε και που τελικά μεταφράστηκαν σε 40-45 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο. Συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για να παρθούν μέτρα κατά της ακρίβειας που εξαϋλώνει τον πενιχρό μισθό μας και η κυβέρνηση τα αρνείται, για να μπορούν «ανενόχλητα» οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, διεκδικούν μεταξύ άλλων αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια κτλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot