FOLLOW US: facebook twitter

Διδακτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Πύργου στην Οινοποιία Achaia Clauss

Ημερομηνία: 13-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 η Γ΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Πύργου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Οινοποιία AchaiaClauss στην Πάτρα.

Πρόκειται για το παλαιότερο οινοποιείο στην Ελλάδα, το οποίο ιδρύθηκε από τον Βαυαρό Gustav Clauss. Θεωρείται μάλιστα ότι ο Gustav Clauss ήταν εκείνος που εισήγαγε και καθιέρωσε τον θεσμό του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, κατόπιν της επισκέψεως της Πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας το 1885, για χάρη της οποίας μάλιστα ονόμασε το Κελάρι «Αυτοκρατορικό».

Το Κάστρο-Οινοποιείο δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 έως σήμερα. Αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις του κρασιού, της ιστορίας και της φύσης. Πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, επιβλητικά κτίρια, κελάρια με βαρέλια μαυροδάφνης, καθένα με τη δική του ιστορία, παραδοσιακά εργαλεία και παλιά βιβλία συνθέτουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού οινοποιείου και ενημερώθηκαν για την αλκοολική ζύμωση της μαυροδάφνης, καθώς και για τις άλλες διεργασίες που εφαρμόζονται κατά τη διαδικασία παραγωγής της. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Νικολαβγένη Βασιλική, Νικολακοπούλου Αιμιλία, Συλιβέστρου Λαμπρινή, Μπακόπουλος Διονύσιος, Βασιλάκης Σταύρος και Μπούλιαρη Αθανασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος