FOLLOW US: facebook twitter

Διάσπαρτες εστίες στο καταστροφικό μέτωπο της Κορινθίας

Ημερομηνία: 01-10-2024 | Συντάκτης:
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ /

Δύο τραυματίες πυροσβέστες προστέθηκαν στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς με τους δύο νεκρούς στην Κορινθία, που ξεκίνησε προχθές από το Ξυλόκαστρο κι έκανε στάχτη τουλάχιστον 80.000 στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν σκληρή «μάχη» για να μην φτάσουν οι φλόγες σε σπίτια, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική πλέον καίνε αρκετές διάσπαρτες εστίες. Οι κάτοικοι στα Σοφιανά έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ρέθι, λίγο μετά τις 7 το πρωί.

Χθες βράδυ οι Εποχικοί Πυροσβέστες τόνισαν πως η πυρκαγιά έχει φτάσει στη θάλασσα και εκτός από κατοικίες απείλησε και ένα βενζινάδικο στη Λυγιά. Κατήγγειλαν επίσης την μην ανανέωση των συμβάσεών τους και τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του σώματος.

Η κυβέρνηση δέχτηκε ήδη σφοδρή κριτική, γιατί προ ημερών πανηγύριζε για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, παρά και την μεγάλη καταστροφή στην βορειοανατολική Αττική το καλοκαίρι.

Σημειώνεται ότι η αδελφή ενός εκ των εθελοντών, που βρήκαν τραγικό θάνατο, κατήγγειλε χθες πως πέρασαν περίπου 7 ώρες μέχρι να εμφανιστούν οι Αρχές στην περιοχή για να ψάξουν τους δύο άνδρες.

► Τη νύχτα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Πατρών -Αθηνών, απ’ τον κόμβο της Λυκοποριάς έως τον κόμβο του Δερβενίου, και γίνεται από την παλιά εθνική οδό.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot