FOLLOW US: facebook twitter

«Διασώζεται» ο προσεισμικός έλεγχος

Ημερομηνία: 26-01-2024 | Συντάκτης:

«Αγώνας δρόμου» από τη νέα δημοτική αρχή Πύργου για να δηλωθούν εγκαίρως
όλα τα κτίρια ως τις 6 Φεβρουαρίου

-Κάναμε σε έναν μήνα ό,τι δεν είχε γίνει από τον Νοέμβριο, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Β. Παναγόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Οριακά θα προλάβει ο δήμος Πύργου να δηλώσει τα κτίρια στο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου που θα υλοποιηθεί με φορέα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης τον ερχόμενο μήνα, καθώς η νέα δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχει αποδυθεί σε «αγώνα δρόμου» για να προλάβει τη σχετική προθεσμία, καθώς ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) χορήγησε παράταση ως τις 6 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, περίπου 90 κτίρια είναι αυτά που θα δηλωθούν από τον δήμο, με προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια.

Δεδομένης της ανησυχίας που υπήρχε για το αν θα προλάβει τις προθεσμίες ο δήμος, ο κ.Παναγόπουλος τόνισε ότι έγινε υπερπροσπάθεια από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, καθώς δεν είχε γίνει καμία προεργασία από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έγινε η σχετική γνωστοποίηση του προγράμματος από τον ΟΑΣΠ.

«Από τον Νοέμβριο μέχρι και το νέο έτος δεν είχε γίνει καμία προεργασία για να προλάβει ο δήμος να δηλώσει όλα τα κτίρια, παρότι είχε στείλει σχετικό έγγραφο ο ΟΑΣΠ. Ευτυχώς δόθηκε η παράταση ως τις 6 Φεβρουαρίου και μέσα σε έναν μήνα κάναμε με τις υπηρεσίες ό,τι δεν είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα. Αν δεν τρέχαμε με γρήγορο ρυθμό, θα έμεναν εκτός του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου όλα τα κτίρια και κυρίως οι σχολικές μονάδες…» σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίσα του ΟΑΣΠ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ στις 6 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ», όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) όφειλαν να καταχωρήσουν τα στοιχεία ταυτότητας των κτιρίων αρμοδιότητάς τους εντός δύο μηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η καταγραφή των υφιστάμενων κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς χρήσης και μία πρώτη εκτίμηση της σεισμικής διακινδύνευσής τους προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο, με βάση τα στοιχεία που συλλέγονται και καταγράφονται σε σχετικά δελτία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot