FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκής πίεση για το Πύργος- Τσακώνα

Ημερομηνία: 08-10-2024 | Συντάκτης:

Νέα επίκαιρη ερώτηση από τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλ. Χαρίτση
-Εκκρεμεί η απάντηση στον Κατρίνη, ενώ απογοητευτική χαρακτήρισε την πολιτική του υπουργείου ο Καλαματιανός

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Εντείνεται η πίεση στην κυβέρνηση για σαφείς και καθαρές απαντήσεις σχετικά με το οδικό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό- Τσακώνα, αφού το υπουργείο Υποδομών εξακολουθεί να αναπαράγει την ίδια ρητορική εδώ και μήνες, περί εξεύρεσης λύσης για τη χάραξη και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, παραπέμποντας τη χρηματοδότηση στο απώτερο μέλλον.

Χθες ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατέθεσε εκ νέου επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενο εμπαιγμό.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, το μόνο που ακούγεται από τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά την προεκλογική του περιοδεία είναι γενικολογίες και ευχολόγια χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις (…) Η κάκιστη κατάσταση του δρόμου που συνδέει σήμερα τον νομό Ηλείας με τον νομό Μεσσηνίας είναι γνωστή σε όλους και προκαλεί την οργή των κατοίκων. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας σε κοινό μέτωπο με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής απαιτούν την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Η κυβέρνηση σε όλα αυτά κωφεύει», τόνισε και πρόσθεσε ότι μετά την ανάθεση της επικαιροποίησης των μελετών στον παραχωρησιούχο «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» και τις παντελώς αόριστες απαντήσεις του υπουργού ότι «επιδιώκει» να βρεθεί χρηματοδότηση, η τύχη του έργου αυτού αγνοείται και όπως όλα δείχνουν δεν περιλαμβάνεται καν στις προτεραιότητες του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο έργο εκκρεμεί απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ενώ πρόσφατα έκανε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, χαρακτηρίζοντας απογοητευτική την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την πορεία υλοποίησης αυτού του κρίσιμου και ζωτικής σημασίας οδικού άξονα.

«Δυστυχώς, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αδυνατεί για ακόμα μια φορά να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του σπουδαίου αυτού έργου, ενώ παράλληλα δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότησή του. Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλη ανησυχία, προμηνύουν σημαντικές καθυστερήσεις και εντείνουν την αγωνία και την ανασφάλεια των πολιτών, που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το επικίνδυνο υφιστάμενο οδικό δίκτυο», είχε τονίσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot