FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκής μάχη με την πανώλη

Ημερομηνία: 11-09-2024 | Συντάκτης:

-Νέο κρούσμα στον Κάμπο, ορίστηκε επιτροπή για τις αποζημιώσεις

Αδιάκοπα συνεχίζεται η μάχη των υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας με την πανώλη των αιγοπροβάτων, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα σε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα του Κάμπου, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα τον Αύγουστο.

Για το νέο κρούσμα έχουν ήδη ενημερωθεί τα στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας, προκειμένου να εφαρμόσουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου

Παράλληλα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Φίλια, συγκροτήθηκε τριμελής γνωμοδοτική επιτροπή από την Αγγελοπούλου Σταυρούλα, Κτηνίατρο, Προϊσταμένη του  Τμήματος Κτηνιατρικής Πύργου της Π.Ε. Ηλείας,  με αναπληρώτρια την Τσεκούρα Χριστίνα, Κτηνίατρο του ιδίου Τμήματος, την Αντωνοπούλου Χριστίνα, Γεωπόνο του Τμήματος Φυτικής Ζωϊκής Παραγωγής & Υλοποίησης Δράσεων του Π.Α.Α της Π.Ε. Ηλείας, με αναπληρώτρια την Πρασσά Χαρά, Γεωπόνο του ιδίου Τμήματος, και τον Βέρροιο Γεώργιο, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πύργου, με αναπληρωτή  τον επίσης  δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πύργου Κωνσταντόπουλο Σπυρίδωνα.

 Έργο της επιτροπής είναι η εκτίμηση της εν ζωή αξίας των προς σφαγή προσβεβλημένων από τα νοσήματα ζώων της περιοχής του Τμήματος Κτηνιατρικής Πύργου (για τις εκτροφές των  Δ.Δ. του Δήμου Πύργου), και υποβολή του σχετικού πρακτικού στην Υπηρεσία μας σε εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ (οικονομικών ενισχύσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot