FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκής αγώνας για την Καρδιολογική

Ημερομηνία: 26-06-2024 | Συντάκτης:

Αίτημα για ιδιώτη γιατρό από τη διοίκηση του ΓΝ Ηλείας προς την 6η ΥΠΕ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την ενίσχυση με ιδιώτη γιατρό καρδιολόγο ζητά από την 6η ΥΠΕ η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, η οποία εξακολουθεί να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες παρά την ελλιπή στελέχωση.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου ο διοικητής Σπύρος Πολίτης, μόνο για το 2023 νοσηλεύτηκαν 726 ασθενείς (447 στην Κλινική και 279 στη Μονάδα Εμφραγμάτων) ενώ εξετάστηκαν 484 ασθενείς στα Εξωτερικά Ιατρεία, αριθμοί που αποδεικνύουν τη δουλειά που γίνεται και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο προσωπικό.

Ωστόσο, η επικείμενη αποχώρηση της μίας εκ των δύο μόνιμων γιατρών που υπηρετούν, καθώς έχει αιτηθεί γονική άδεια άνευ αποδοχών, θα δυσκολέψει τη λειτουργία της κλινικής, αφού από τις έξι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, μόνον οι δύο είναι καλυμμένες.

«Η Ν.Μ. Πύργου εφημερεύει καθημερινά καλύπτοντας την Κλινική, την Μονάδα Εμφραγμάτων, τα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Επείγοντα σε επίπεδο νομού, το πρόγραμμα της κλινικής ενισχύεται από έναν ιατρό ΕΣΥ μετακινημένο από το ΤΕΠ και από έναν  ιδιώτη ιατρό του οποίου η σύμβαση λήγει την 28 Αυγούστου. Με δεδομένο ότι ήδη το υπηρετούν ιατρικό προσωπικό του Καρδιολογικού Τμήματος, ήτοι δύο ιατροί ΕΣΥ, δεν επαρκεί για την λειτουργία του τμήματος και ήδη έχει μετακινηθεί ένας ιατρός ΕΣΥ από το ΤΕΠ, το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα ενταθεί με την χορήγηση της γονικής άδειας στην μία ιατρό και με την αποχώρηση του ενός ιδιώτη ιατρού στις 28 Αυγούστου, κρίνεται απαραίτητη η έναρξη συνεργασίας με έναν (1) ιδιώτη ιατρό για δώδεκα μήνες», τόνισε ο κ.Πολίτης.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι είναι σε εξέλιξη η γραφειοκρατική διαδικασία προκήρυξης δύο θέσεων καρδιολόγων -μία Επιμελητή Β’ και μία Επιμελητή Α’-, και αναμένονται τα αποτελέσματα.  

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του εν λόγω τμήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 4058/12, έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των προκηρύξεων ιατρών ΕΣΥ ή υποβάλει κάποιος υποψήφιος επικουρικός ιατρός αίτηση για την πρόσληψή του στη μονάδα μας και στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα εισηγήθηκα την υποβολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την έγκριση έναρξης συνεργασίας, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου με έναν ιδιώτη ιατρό ειδικότητας ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (με τακτικό ωράριο και διενέργεια εφημεριών), για χρονικό διάστημα 12 μηνών», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος