FOLLOW US: facebook twitter

Διαμαρτυρία χθες στο Σύνταγμα για τον δρόμο Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα από την Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας

Ημερομηνία: 17-10-2024 | Συντάκτης:
φωτογραφία από το best tv

«Όχι άλλο αίμα στο δρόμο»!

Φορείς, συλλογικότητες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και απλοί πολίτες από την Μεσσηνία και την Ηλεία, ένωσαν χθες το μεσημέρι  τις φωνές τους σε μια ανοιχτή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, με στόχο να μεταφέρουν δυναμικά και αγωνιστικά το καθολικό αίτημα να υπάρξουν επιτέλους εξελίξεις με την δρομολόγηση της υλοποίησης του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό-  Τσακώνα. Την πρωτοβουλία για την χθεσινή κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος με φόντο τη Βουλή, είχε η Σύμπραξη Συλλόγων και φορέων Μεσσηνίας και Ηλείας στην οποία ανήκουν εμπορικοί σύλλογοι των δύο νομών και τα δύο Επιμελητήρια.  Το αίτημα για το οποίο οι Σύλλογοι αγωνίζονται από την στιγμή που ανακοινώθηκε η έναρξη κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου χωρίς να υπάρχει στη δημοπράτηση η συνέχειά του ως την Τσακώνα,  αποτελεί αναγκαιότητα για να μπει πρώτα από όλα τέλος σε αυτή την… θυσία που δεν έχει τέλος στο τμήμα-καρμανιόλα.

φωτογραφία από το best tv

Με πανό και συνθήματα “ΟΧΙ άλλοι θάνατοι στο δρόμο – Άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα” οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων και δύο Μεσσήνιοι βουλευτές καθώς και ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, διατράνωσαν το αίτημα για την δρομολόγηση του  πολυπόθητου έργου. Βεβαίως η διαμαρτυρία είχε σημειολογική αναφορά με πολλαπλά μηνύματα, καθώς ο όγκος της δεν ήταν το ζητούμενο,  η προσέλευση των παρισταμένων ήταν περισσότερο αυθόρμητη χωρίς να έχει γίνει εκ μέρους των Συλλόγων καμία μεγάλη κινητοποίηση.

φωτογραφία από το best tv

Όπως τονίστηκε από τους συμμετέχοντες «Μαζί, μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Ο δρόμος δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Κάθε μέρα που περνάει χωρίς αυτό το έργο να προχωρά, αναδεικνύει τις πληγές που έχει προκαλέσει η αδράνεια. Ας μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη και αποφασιστικότητα! Αυτή η συγκέντρωση είναι η πρώτη από πολλές δράσεις που θα ακολουθήσουν. Μαζί θα σφυρηλατήσουμε μια ισχυρή φωνή, που θα απαιτήσει τα δικαιώματά μας, την ασφάλεια και την πρόοδο που μας αξίζει. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει εδώ!»

φωτογραφία από το best tv

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία της Σύμπραξης των Συλλόγων μετέβη στη Βουλή αλλά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου να θέσουν το καθολικό αίτημα των δύο νομών έτσι ώστε ο Αυτοκινητόδρομος να ολοκληρωθεί σε όλο του το εύρος έως την Τσακώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot