FOLLOW US: facebook twitter

Διαγραφή θεμάτων εν ώρα πανελλαδικών από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

Ημερομηνία: 22-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με ένα πρωτοφανές σκηνικό ήρθαν αντιμέτωποι οι μαθητές που έδιναν εξετάσεις στο μάθημα της Βιολογίας των Εσπερινών Λυκείων την Παρασκευή, καθώς η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ανακοίνωσε πως δύο από τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην εξέταση του μαθήματος θα έπρεπε να αποσυρθούν επειδή ήταν εκτός εξεταστέας ύλης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο για θέματα Παιδείας esos.gr, το πρωί της Παρασκευής, κατά την εξέταση του μαθήματος της Βιολογίας και αφού μοιράστηκαν τα θέματα, οι υποψήφιοι των Εσπερινών Λυκείων με το Παλαιό Σύστημα, οι Λυκειακές Επιτροπές όλων των Εξεταστικών της χώρας δέχθηκαν εντολή από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων να διαγραφούν δύο θέματα.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έδωσε εντολή να διαγραφούν από την κατηγορία θεμάτων το υποερώτημα β 3 που βαθμολογείται με 5 μονάδες, και το υποερώτημα β4 που βαθμολογείται με 6 μονάδες.

Όπως αναφέρεται, από τα δύο διαγραμμένα υποερωτήματα προκύπτουν συνολικά έντεκα μονάδες, οι οποίες πρόκειται να κατανεμηθούν στα υπόλοιπα τρία ερωτήματα, και συγκεκριμένα το β1 θα βαθμολογηθεί με 8 μονάδες, το β2 με 9 μονάδες, και το β5 με 8 μονάδες.

Σημειώνεται πως κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διαγραφή προέκυψε επειδή τα δύο υποερωτήματα διαπιστώθηκε εκ των υστέρων πως ήταν εκτός εξεταστέας ύλης.

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος