FOLLOW US: facebook twitter

Διαφωνίες και ενστάσεις για την έκθεση του ελεγκτή-Αιχμές από Καννή και Θεοδώρου

Ημερομηνία: 03-03-2022 | Συντάκτης:

-Αιχμές από Καννή και Θεοδώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου για μεροληπτικό πνεύμα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Σειρά αντιρρήσεων επί του περιεχομένου της έκθεσης εσωτερικού ελέγχου του δήμου Πύργου εξέφρασε στο προχθεσινό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» της ελάσσονος μειοψηφίας, Στάθης Καννής, τονίζοντας ότι η έκθεση δεν εισφέρει κάτι που δεν ήταν γνωστό ως τώρα και υπονοώντας ότι έχει επικεντρωθεί στις αβλεψίες των υπηρεσιακών παραβλέποντας τις ενέργειες των αρμόδιων αιρετών για τη διευθέτηση των προβλημάτων.

Ο κ. Καννής ανέφερε ότι είναι πάγια η διαπίστωση για την υστέρηση του δήμου και πως θα έπρεπε η σημερινή δημοτική αρχή να έχει δρομολογήσει λύσεις στα δυόμισι χρόνια θητείας.

«Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά που αναφέρει η έκθεση, υπάρχουν διαπιστωμένα και ανά χρόνο και απλά επαναλαμβάνονται. Δεν εισέφερε κάτι καινούριο. Αυτές οι διαπιστώσεις που τις είχαν κάνει λογιστές, έπρεπε να είναι σε γνώση αυτών που διοικούν τον δήμο αυτά τα 2,5 χρόνια. Όλα αυτές τις ελλείψεις και τις υστερήσεις τις γνωρίζει η σημερινή δημοτική αρχή και θα ήθελα να ρωτήσω αν στις αναφορές σας διαπιστώσατε κάποια εξέλιξη, δηλαδή σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι αρμόδιοι αιρετοί για να διορθωθούν οι παραλείψεις στις οποίες είχε υποπέσει ο δήμος. Δεν έπρεπε π.χ. να ξέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αν έχουν εισπραχθεί οι οφειλές;» επισήμανε απευθυνόμενος προς τον ανεξάρτητο ελεγκτή κ. Κουτουβίνη, καταλογίζοντάς του στόχευση ορισμένων υπαλλήλων με την έκθεση που συνέταξε και ρωτώντας τον αν εντέλει διέγνωσε παραλείψεις.

Έντονες αντιρρήσεις ως προς την αμεροληψία της έκθεσης εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Θεοδώρου, κάνοντας λόγο για «στοχευμένο έλεγχο με συγκεκριμένους αποδέκτες».

«Δε προστέθηκε κάτι καινούριο. Θεωρώ ότι όλες οι κοστοβόρες διαδικασίες με απευθείας αναθέσεις δεν παρέχουν εχέγγυα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας ούτε επιδιώκουν να θεραπεύσουν παθογένειες των υπηρεσιών αλλά στοχεύουν να πιέσουν να προβοκάρουν και να δημιουργήσουν θέματα σαν αυτά πουζήσαμε, με τιςαπεργίες του συλλόγου υπαλλήλων κάτω από το μπουλινγκ αιρετών», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος