FOLLOW US: facebook twitter

Διαφωνία γονέων για τη μεταφορά του ΕΕΕΕΚ στο γυμνάσιο Μυρτιάς

Ημερομηνία: 05-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2718″ img_size=”full”][vc_column_text]Έντονη είναι η διαφωνία των γονέων για τη μεταφορά του ΕΕΕΕΚ στο χώρο του γυμνασίου Μυρτιάς. Τόσο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ηλείας «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ Παναγιώτης Μπόμπα, χαρακτήρισαν την επιλογή του δήμου να μεταφερθεί το σχολείο στο κτίριο του Γυμνασίου Μυρτιάς, ακατάλληλη.

Η πρόσφατη διάρρηξη που έγινε στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της μεταστέγασης του σχολείου. Η πρόταση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή όμως για το Γυμνάσιο Μυρτιάς, πυροδότησε αντιδράσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσει για τον λόγο αυτό σύσκεψη των μελών του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Ηλείας «Ήλις», του συλλόγου Γονέων του ΕΕΕΕΚ Πύργου και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Θεωρώντας ότι παίζονται όπως επισημαίνουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, να μεταφερθούν οι μαθητές σε ένα σχολείο το οποίο δεν πληρεί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει μαθητές που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια ή στο φάσμα του αυτισμού. Όταν δεν υπάρχουν τουαλέτες ΑμεΑ, όταν υπάρχουν σκάλες κτλπ αλλά και όταν βρίσκεται μακριά από την πόλη, τότε οι πρακτικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν την εφαρμογή αυτής της πρότασης.

Η ανέγερση του σχολείου όπως επεσήμαναν οι πρόεδροι των συλλόγων, Γιάννης Παπαδάτος και Παναγιώτης Μπόμπας έμεινε μόνο στα λόγια με αποτέλεσμα τα παιδιά να εξακολουθούν να βρίσκονται στις πολύ παλιές λυόμενες αίθουσες με ότι αρνητικό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Η «προσωρινή» όπως υποστήριξαν λύση των λυόμενων, μετρά ήδη 8 χρόνια αφού οι αρμόδιοι δεν υλοποίησαν τις δεσμεύσεις τους. Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδάτος για την εύρεση λύσης αναμένεται από την Δευτέρα οι δυο σύλλογοι να ξεκινήσουν μια σειρά επαφών με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλο, τον δήμαρχο κ. Λιατσή, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και αν κριθεί απαραίτητο ακόμα και με τον Υπουργό Παιδείας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot