FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακή έκκληση να επιχειρήσει ο σκύλος ανιχνευτής στο Πλουτοχώρι

Ημερομηνία: 23-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Για την ανεύρεση του 45χρονου αγνοούμενου

Διαδικτυακή έκκληση, απεύθυναν μέσω των σόσιαλ μίντια κάτοικοι του Πλουτοχωρίου, ζητώντας ο σκύλος ανιχνευτής που επιχείρησε στο Μεσολόγγι, να μεταβεί στο χωριό τους και να συμμετάσχει, στις έρευνες για τον 45χρονο αγνοούμενο οδηγό αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Αφορμή για την έκκληση τους αυτή μέσω fb στάθηκε η είδηση ότι βρέθηκε από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο (ανιχνευτή πτωμάτων και ανθρώπινων υπολειμμάτων), η σορός του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου Αναστόπουλου που παρασύρθηκε στις 15 Ιανουαρίου από τα ορμητικά νερά χειμάρρου παραμένουν άκαρπες παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Πυροσβέστες από τη ΔΙΠΥΝ Ηλείας, η 6η ΕΜΑΚ, η 6η ΕΜΟΔΕ, δύτες του ΠΣ, ιχνηλάτες, βάρκες, drones, πεζοπόρα τμήματα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία, έχουν ψάξει κάθε σπιθαμή της περιοχής για τον αγνοούμενο 45χρονο οδηγό, χωρίς -όμως- αποτέλεσμα.

Echo: Ο σκύλος που εντόπισε στο Μεσολόγγι τον Μπάμπη

O Echo είναι ο 3,5 ετών βελγικός ποιμενικός που εντόπισε πρώτος τη σορό του Μπάμπη, που αγνοείτο επί μέρες στο Μεσολόγγι.

Πέραν του ότι είναι ένας πανέμορφος σκύλος, ο Echo έχει φέρει εις πέρας κι άλλες φορές το δυσάρεστο καθήκον του, βοηθώντας στην επίλυση υποθέσεων.

Όπως είπε ο εκπαιδευτής του, ο σκύλος έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και έχει πιστοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ειδικότητα στην ανίχνευση βιολογικού υλικού.

Στο Μεσολόγγι ο εκπαιδευτής του πραγματοποίησε έξι ώρες έρευνας με τον Echo και οι υπόλοιπες ώρες αφορούσαν ανάλυση των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί.

O Echo ωστόσο έχει εξιχνιάσει κι άλλες υποθέσεις. Πιο πρόσφατη ήταν αυτή του Μπάμπη Κούτσικου, όπως αναφέρει η ιδιωτική ομάδα εντοπισμού πτωμάτων και ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων Anubis Cold Case Κ9 στην οποία ανήκει ο σκύλος.

Στις 27 Αυγούστου του 2023, ο Echo βρήκε στην Αίγινα τη σορό άνδρα που είχε εξαφανιστεί, αφού η ειδική ομάδα είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από συγγενή του Θ.Χ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Echo βρήκε στην περιοχή Πλακάκι της Ερέτριας τη σορό γυναίκας που είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου, μετά, και πάλι, από αίτημα συγγενικού της προσώπου, μέσω email.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Φιλοζωϊκή έκανε γνωστό χθες ότι σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων θα τιμήσει  δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον εκπαιδευτή του και την εθελοντική ομάδα του καθώς «ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ήμερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος