FOLLOW US: facebook twitter

Διαχρονική κραυγή ενάντια σε κάθε ναζιστικό όλεθρο

Ημερομηνία: 31-10-2023 | Συντάκτης:

Η Π.Β.Α και η Λέσχη βιβλίων Αμαλιάδας  σχολίασαν στην νέα τους συνάντηση
το βιβλίο του Primo Levi «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος»

Άλλη μια επέτειος αφιερωμένη στον αντιστασιακό αγώνα των λαών κατά του φασισμού. Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας  σε συνεργασία με τη Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας ( που μπαίνει στο 12ο χρόνο λειτουργίας της) , αφιέρωσε το απόγευμα της Τετάρτης (25/10/ 2023) στο σχολιασμό του Βιβλίου του Primo Levi «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος». Το βιβλίο αποτελεί αυτοβιογραφία του συγγραφέα, ο οποίος συνελήφθη το 1943, ως μέλος της αντιφασιστικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του πολέμου και εστάλη στο Άουσβιτς.

Η εμπειρία του αυτή καταγράφεται στο αυτοβιογραφικό κείμενο «Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος», όπου με την ψυχραιμία ενός παρατηρητή παρουσιάζει τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε συνθήκες απόλυτης ταπείνωσης και εκμηδένισης (σημείωμα βιβλίου).

Η ομάδα της Λέσχης Βιβλίου επέλεξε το συγκεκριμένο κείμενο για την τιμή και τη μνήμη όλων όσοι βίωσαν τη χιτλερική φρικαλεότητα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, αλλά και ως κραυγή διαμαρτυρίας στους ισχυρούς που επιμένουν να διαιωνίζουν την βαρβαρότητα του πολέμου σε βάρος αδύναμων και αμάχων στην εποχή μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot