FOLLOW US: facebook twitter

Δεξαμενές αερίου σε Πύργο, Πάτρα, Αγρίνιο

Ημερομηνία: 30-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για 4 σταθμούς αεριοποίησης στη Δ. Ελλάδα

Κανονικά εξελίσσεται το σχέδιο έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα,  με την ΔΕΔΑ να κάνει ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση των τοπικών δικτύων διανομής, στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα Πατρών, Αγρινίου και Πύργου.

Συγκεκριμένα, σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών, για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία τριών σταθμών αεριοποίησης, που αποτελούν κομβικό τμήμα του έργου και «καρδιά» του συστήματος, που θα τροφοδοτεί με καύσιμο τους τελικούς χρήστες. Όπως είναι γνωστό, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στην περιοχή από το κέντρο διανομής της Ρεβυθούσας, με ειδικά βυτιοφόρα φορτηγά σε υγροποιημένη μορφή και υπό πολύ μεγάλη πίεση. Για να μετατρέπεται ξανά σε αέριο, θα περνά μέσα από αυτές τις ειδικές εγκαταστάσεις, ώστε να διοχετεύεται στη συνέχεια στο τοπικό δίκτυο και να κατευθύνεται στους τελικούς χρήστες της Δυτικής Ελλάδας.

Για τον Πύργο, η ΔΕΔΑ με το διαγωνισμό που έχει σε ισχύ, ζητά εργολάβο- προμηθευτή για την μελέτη εφαρμογής, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού LNG δυναμικότητας 5.000 κ.μ./ώρα ( έναν σταθμό στο Αγρίνιο 7.000 κ.μ./ώρα και δυο στην Πάτρα 10.000 κ.μ./ώρα).

Ο σταθμός του Πύργου θα περιλαμβάνει μία δεξαμενή 100 κ.μ. και 4 απαεριωτές δυναμικότητας 2500 κ.μ./ώρα ενώ του Αγρινίου ακόμα μία δεξαμενή χωρητικότητας 150 κ.μ. και 6 απαεριωτές δυναμικότητας 2500 κ.μ./ώρα. Και οι δύο σταθμοί θα περιλαμβάνουν τους απαραίτητους εναλλάκτες και όλα τα παρελκόμενα για την απαραίτητη και εύρυθμη λειτουργία τους. Προϋπολογισμός της προμήθειας μαζί με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 4,5 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας μαζί με τον ΦΠΑ είναι ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία την αυριανή ημέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος