FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση για λύση στα «πυροδάνεια»

Ημερομηνία: 08-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”111429″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανδρ. Νικολακόπουλος: Εντός Μαΐου ειδική διάταξη στη Βουλή που θα προβλέπει μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμής

-Μπαράζ επαφών του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ με τους αρμόδιους υφυπουργούς, Απ. Βεσυρόπουλο και Θεόδ. Σκυλακάκη, μετά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη 

Νομοθετική πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του χρονίζοντος προβλήματος των «πυροδανείων» αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη της «Πρωινής» ότι οι ηλειακές επιχειρήσεις αποκλείονται από το νέο πρόγραμμα τραπεζικής χρηματοδότησης εξαιτίας των μη ρυθμισμένων οφειλών τους, ένεκα της καταχρηστικής αντιμετώπισης των εγγυήσεων από την πλευρά των τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, μετά τη νέα επικοινωνία που είχε με τον Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρο Σκυλακάκη, και τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, θα έρθει στη Βουλή μέσα στον τρέχοντα μήνα νομοθετική διάταξη στο πλαίσιο της συζήτησης για το ιδιωτικό χρέος, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται  λύση για τα «πυροδάνεια» πάνω σε δύο άξονες και με αρκετά εξειδικευμένο και εφικτό τρόπο.

«Η λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα των “πυρόπληκτων” δανείων που εκκρεμεί  επί σειρά ετών θα έρθει -και μάλιστα σύντομα- με τρόπο που θα ικανοποιεί τους δανειολήπτες, βάζοντας και ένα τέλος στη μακροχρόνια αγωνία τους για τις μεγάλες οφειλές που δεν μπορούν να εξοφλήσουν αλλά και για την προστασία της περιουσίας τους», τόνισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Παρέμβαση σε δύο άξονες 

Η πρώτη περίπτωση ρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, θα αφορά στα δάνεια για τα οποία έχει εκπέσει η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν βεβαιωθεί στη ΔΟΥ. Για αυτά τα δάνεια εξετάζεται η μακροχρόνια ρύθμισή τους ίσως και πέραν της δεκαετίας (120 δόσεις η πιθανότερη εκδοχή), ώστε να δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωμής μέσα σε λογική και αποτελεσματική διαδικασία ως προς τη διευκόλυνση των δανειοληπτών. Είναι κάτι που πλέον τίθεται σε άμεση προτεραιότητα, για να υπάρξει πράγματι λύση και να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εμπλεκόμενους πολίτες, οι οποίοι άδικα περίμεναν κάποια ουσιαστική εξέλιξη μέχρι τώρα.

Η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με τα δάνεια που παραμένουν στις Τράπεζες και οι πυρόπληκτοι θα πρέπει να συμφωνήσουν με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Και εδώ αναμένεται κυβερνητική παρέμβαση, με σχετική εγκύκλιο που θα προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο είναι αναγκαίο να γίνεται η ρύθμιση, έχοντας ως βάση παραμέτρους που θα περιλαμβάνουν την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών, την πραγματική δυνατότητά τους για αποπληρωμή και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα πρέπει να γίνει, χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους, που θα τους άφηναν εκτεθειμένους απέναντι σε πιεστικούς τραπεζικούς χειρισμούς.

«Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του θέματος και, παρά τις ενστάσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται σε επίπεδο Ευρώπης, θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και εξαντλούμε ό,τι περιθώριο έχουμε για να πιέσουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος σε ένα τεράστιο και άλυτο πρόβλημα που έχει γίνει “εφιάλτης” για πολλούς Ηλείους συμπολίτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot