FOLLOW US: facebook twitter

Δέσμευση Καννή για διαφάνεια και αναμόρφωση

Ημερομηνία: 21-02-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Πύργου

-Εντάχθηκαν κατόπιν υπόδειξης του ΥΠΕΣ και τα χρέη 1,5 εκατ. ευρώ προς τον ΦΟΔΣΑ

Τη διαβεβαίωση ότι από δω και στο εξής, θα επικρατεί διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου Πύργου έδωσε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο, ο Δήμαρχος Στάθης Καννής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός. Ένας προϋπολογισμός που, όπως τόνισε ,δεν εκφράζει το όραμα της νέας δημοτικής αρχής, ωστόσο είναι προαπαιτούμενη η ψήφισή του για να μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει, προαναγγέλλοντας πως σε επόμενες συνεδριάσεις θα γίνουν οι απαιτούμενες αναμορφώσεις για την υλοποίηση των έργων που έχουν στον σχεδιασμό τους.

Ο κ. Καννής, κατά τη συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος, έκανε λόγο για «όργιο» αναθέσεων από την δημοτική αρχή Αντωνακόπουλου και μάλιστα μέχρι και την τελευταία στιγμή όπως είπε, δίνοντας ως παράδειγμα την απευθείας ανάθεση ύψους 25.000 ευρώ σε εταιρεία επικοινωνίας στις 28 Δεκεμβρίου λίγο πριν λήξει η θητεία της.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2024, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου επισήμανε πως η ψήφισή του είναι αναγκαία διαδικασία για τη λειτουργία του δήμου και τόνισε πως κατόπιν υποδείξεων του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει μέσω των ΚΑΠ οφειλή στον ΦΟΔΣΑ Ηλείας που αποκρύπτονταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ύψους 1,5 ευρώ!

«Ο προϋπολογισμός απεικονίζει την κατάσταση μέχρι 31 Αυγούστου 2023. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι μετά τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας εντάχθηκαν οι υποχρεώσεις του Δήμου στον ΦΟΔΣΑ, που ήταν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών και που θα καλυφθούν από το επιπλέον ποσό των ΚΑΠ, το οποίο είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Κατά τα λοιπά ο προϋπολογισμός είναι μια διαδικασία, η οποία είναι αναγκαία να γίνει προκειμένου να προχωρήσει η λειτουργία του Δήμου. Ό,τι τροποποιήσεις χρειάζονται να γίνουν στον προϋπολογισμό, θα γίνουν με την πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση»., είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία, πως οι απευθείας αναθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν περίπου 800.000 ευρώ ετησίως ενώ τον τελευταίο χρόνο έφτασαν κοντά στο 1,3 εκ. ευρώ και πως εάν σε αυτές είχαν δοθεί εκπτώσεις θα είχε εξοικονομηθεί κοντά στο 1 εκ. ευρώ… Τα διαθέσιμα στα ταμεία του Δήμου μέχρι 31/12/2023 είναι 8.502.503 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Διονύσης Μπέλτσος κάλεσε τη δημοτική αρχή να διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο για να λάβει απάντηση από τον κ. Θεοδώρου πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot