FOLLOW US: facebook twitter

Έλενα Μπαγιώργου: «Δεν μπορούσα να μένω αμέτοχη σε μια πόλη που ερήμωνε»

Ημερομηνία: 14-02-2024 | Συντάκτης:

Η Έλενα Μπαγιώργου, πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ του Δήμου Πύργου, σήμερα στην «Πρωινή»

-«Λατομείο Ελαιώνα και Πάρκο Ξυστρή μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικά εργαλεία»

-«Οφείλουμε στα παιδιά μας ένα δίκαιο δήμο για τον οποίο όλοι θα νιώθουμε περήφανοι»

Συνέντευξη στην Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Η αγάπη της για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε και επέλεξε να επιστρέψει μετά τις σπουδές της στο Οικονομικό του ΑΠΘ δημιουργώντας εδώ τη δική της οικογένεια, ήταν οι βασικοί λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Νέα, με γνώσεις, δυναμική και κυρίως πεισματάρα, κατάφερε να πετύχει τον πρώτο στόχο της που ήταν να εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο λόγος για την Έλενα Μπαγιώργου, τη νέα πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Πύργου. Θέση που της εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, με αντικείμενο ιδιαίτερα δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι περιλαμβάνει τη διαχείριση του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή και κυρίως του Λατομείου Ελαιώνα.

Η κ. Μπαγιώργου, μιλώντας σήμερα στην «Πρωινή», δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να εξορθολογίσει μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠ, τα οικονομικά του οργανισμού αλλά και να υλοποιήσουν μια σειρά σχεδίων που θα μετατρέψουν τον Δήμο, σε πόλο έλξης επισκεπτών.

Η σύντομη κουβέντα μαζί της, είχε ενδιαφέρον!

Παρά το νεαρό της ηλικίας σας καταφέρατε να συγκεντρώσετε ένα σημαντικό αριθμό σταυρών και να εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος. Τι σας οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά; 

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χώρο και τον χρόνο που μου δίνετε! Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά θα εστιάσω στους πιο βασικούς που με έκαναν ασχοληθώ…Έβλεπα μια πόλη να μαραζώνει, να ερημώνει, να χάνει την αξιοπρέπειά της καθημερινά και όλοι να μένουν αμέτοχοι. Και όχι μια οποιαδήποτε πόλη, αλλά για την πόλη μου, πώς θα μπορούσα λοιπόν να μείνω στο περιθώριο; Όπως γνωρίζετε, μεγάλωσα στον Πύργο και έχω δημιουργήσει μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά. Για το μέλλον τους λοιπόν και μόνο πιστεύω πως ήταν αρκετό να ασχοληθώ, μέσα από την ευκαιρία που μου έδωσε ο κ. Καννής ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεν ήταν βλέπετε αυτοσκοπός η εκλογή μου, παρά μόνο η θέληση και η επιθυμία να βοηθήσω με κάθε τρόπο και με όλες μου τις δυνάμεις την πόλη μας.

Δύο μόλις γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Είναι πρόκληση για εσάς να λειτουργήστε σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και μάλιστα μέσα από μια θέση ευθύνης σε μια εταιρεία που έχει ως αντικείμενο εκτός από το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και το νταμάρι;

Πρόκληση είναι η ενασχόληση και συμμετοχή μου σε θέσεις ευθύνης, όπως αυτές που μου έχει αναθέσει ο κ. Δήμαρχος. Φυσικά και θα επιθυμούσα περισσότερες γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά γι’ αυτό δεν αποφασίζω εγώ δυστυχώς! Οφείλουμε να σεβαστούμε τη λαϊκή βούληση, παρ’ όλα αυτά οι γυναίκες αποδεικνύουν συνεχώς την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται σε πολλαπλούς ρόλους με επιτυχία και τα επόμενα χρόνια θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή τους και στα κοινά. Τόσο το λατομείο όσο και το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή δυστυχώς ήταν παραγκωνισμένα τόσα χρόνια, ενώ έχουν τη δυνατότητα και την προοπτική να εξελιχθούν σε ένα σπουδαίο εργαλείο του δήμου μας! Όμως εδώ δεν είμαστε για να κατηγορούμε τις προηγούμενες διοικήσεις.

Αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠ για τα χρόνια που ακολουθούν, είμαι βέβαιη πως θα σας εκπλήξουν! Σχεδιάζουμε μεγάλα πράγματα για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη μας και ταυτόχρονα επιδιώκουμε τον εξορθολογισμό των οικονομικών του οργανισμού.

Είναι άδικο για τον Πύργο που διαθέτει τεράστια ιστορία, να γίνεται γνωστός μόνο για αρνητικά γεγονότα ενώ θα μπορούσε με πραγματικό ενδιαφέρον και σκληρή δουλειά να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να αποτελέσει πόλο έλξης πολύ κόσμου!

Θεωρείτε δύσκολη τη διαχείριση του Λατομείου στον Ελαιώνα, δεδομένης της στοχοποίησής του το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις υπογραφές των συμβάσεων από την προηγούμενη δημοτική αρχή;

Προφανώς και αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση η διαχείριση του λατομείου, διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την ακολουθούν βαρίδια από το παρελθόν, τα οποία ως Οικονομολόγος σε συνεργασία με το ΔΣ της ΔΕΠ επιδιώκουμε να αποβάλουμε.

Βασικός στόχος μας είναι να επιστρέψει η διαφάνεια και το οικονομικό νοικοκύρεμα στην επιχείρηση, η εξυγίανση και εν συνεχεία η ανάπτυξή της!

Σύζυγος, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εργαζόμενη, Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος στη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ αλλά και ερασιτέχνης ηθοποιός και μάλιστα πολύ καλή. Πώς τα συνδυάζετε όλα αυτά και αν η συμμετοχή σας στο θέατρο λειτουργεί αποσυμπιεστικά;

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι άνθρωπος του καναπέ… Όσα έχω επιλέξει να κάνω αυτή την στιγμή, δεν μου αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο όμως νιώθω πως με εξελίσσουν ως άνθρωπο και αυτό με ευχαριστεί! Το θέατρο βεβαίως και λειτουργεί αποσυμπιεστικά. Ιδίως φέτος με την κωμωδία “Ψύλλοι στ’ αυτιά”, το θετικό κλίμα και οι στιγμές γέλιου με την ομάδα, που πλέον είμαστε όλοι πολύ καλοί φίλοι, ήταν ατελείωτες στις πρόβες και έχουν ως συνέπεια το όμορφο αποτέλεσμα που θα δείτε (όσοι ακόμα δεν μας έχετε δει) στις παραστάσεις που παίζουμε έως 18/2 στο θέατρο Απόλλων.

Μέχρι πού φτάνουν οι στόχοι σας;

 Οι στόχοι μας νομίζω πως δεν έχουν ταβάνι… Σκοπός είναι να τους θέτουμε και όταν τους πετυχαίνουμε να θέτουμε νέους ξανά και ξανά… Αν με ρωτάς σχετικά με τον αυτοδιοικητικό ρόλο που έχω αναλάβει, στόχος μου είναι να καταφέρω να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντά μου χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μου και να συνδράμω στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός δίκαιου δήμου για τον οποίο θα νιώθουμε περήφανοι… Το οφείλουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος