FOLLOW US: facebook twitter

Δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ για τον καύσωνα – Μόνο στα ΠΣΕΑ μπορούν να ελπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την ανησυχία των ελαιοπαραγωγών οτι δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν τα ελαιόδεντρά τους από τον Μαγιάτικο καύσωνα, έρχεται να επιβεβαιώσει δυστυχώς ο ΕΛΓΑ Πατρών, που παραπέμπει για αποζημίωση στα ΠΣΕΑ.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΕΛΓΑ Πατρών, μόνο από το  χρηματοδοτικό εργαλείο των ΠΣΕΑ μπορούν να ελπίζουν για αποζημιώσεις οι επαγγελματίες παραγωγοί,  δεν θα υποβληθούν δηλώσεις ζημιάς και η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει από το ΟΣΔΕ  για τις ζημιές  που προκάλεσε στις καλλιέργειες  ο  καύσωνας  στις 16, 17 και 18 Μαΐου. Να σημειώσουμε δε, ότι η διαδικασία για ένταξη και αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία και γι αυτό οι παραγωγοί ελπίζουν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, αλλά τα μηνύματα από τον Οργανισμό δεν είναι προς το παρόν θετικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις  το πρωί της Τετάρτης από τον υποδιευθυντή του ΕΛΓΑ Πατρών κ. Γιώργο Κεχαγιά  σε συνάντηση που είχαν στην Πάτρα. Εκείνο το οποίο τονίστηκε από τον κ Κεχαγιά ήταν ότι «υπάρχουν σημάδια ζημιάς σε ελαιοκομικές ζώνες στην Ηλεία»  και αυτό θα καταγραφεί αναλυτικά από τους εκτιμητές γεωπόνους   στον φάκελο που θα ετοιμαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα για να σταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Απο την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε ότι θα στηρίξει το αίτημα των παραγωγών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος