FOLLOW US: facebook twitter

Δεν αποκλείει υποχρεωτικό εμβολιασμό δημοσίων υπαλλήλων ο Βορίδης

Ημερομηνία: 14-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των δημοσίων υπαλλήλων για το μέλλον δεν απέκλεισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη δημιουργία μιας «εύλογης» -όπως την χαρακτήρισε- νομικής υποχρέωσης να προσκομίζει ο εργαζόμενος απόδειξη της κατάστασης υγείας του.

«Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι, αυτήν τη στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. «Το θέμα αυτό συνδέεται με μια αρχή αναλογικότητας, δηλαδή σε ποιους εργαζόμενους μπορεί κάποιος να πει ότι διαμορφώνεται μια νομική υποχρέωση να προσκομίζει απόδειξη της υγείας του στον εργοδότη. Είναι μία εύλογη υποχρέωση» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους είναι ανεμβολίαστοι, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον, αλλά αποτελεί μία περίοδο προσαρμογής που δίνεται για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω».

Πηγή: thepressproject.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος