FOLLOW US: facebook twitter

Δελτίο καιρού: Νοέμβριος κι αρχίσαν οι βροχές…

Ημερομηνία: 04-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”99485″ img_size=”full”][vc_column_text]Μέρες αδέσποτες σφυρίζουν στο μπαλκόνι μου / μέρες αδέσποτες σφηνώθηκαν στην πόλη μου/ σημαδεύουνε το μέλλον πετυχαίνουν το παρόν / και με στρίμωξαν σ’ ατέλειωτο κρυφτό…

Αποτέλεσμα εικόνας για φθινοπωρο βροχη

Ανοίξανε οι ουρανοί εψές το  βράδυ. Έκλαψε με την ψυχή του ο Οκτώβρης. Δεν ήθελε να φύγει, καλοπερνούσε στις ακρογιαλιές . Κι ύστερα ήθελε να τον δει συγκινημένο ο Νοέμβρης που θα ερχότανε σε λίγες ώρες. Του ΄φεγγε τον ουρανό με χιλιάδες αστραπές και κεραυνούς. Πιο φαντασμαγορική άφιξη και πιο σπαρακτικό αποχαιρετισμό δεν είχαμε ξαναδεί….

Μπορεί κάποιοι να επιμένουν πως ο Οκτώβρης είναι ο μήνας των χρωμάτων, αλλά ο Νοέμβρης είναι εκείνος που τα γλυκαίνει κι έχει εκείνες τις αποχρώσεις του κόκκινου που ‘ναι τόσο βαθιές κι αλησμόνητες. Έχουν πάρει τα ηλιοβασιλέματα τις αποχρώσεις από τα ρόδια.

Μύρισε το χώμα κι ο αγέρας πεύκο κι ελιά. Προχθές άλλαξε κι εκείνη η ώρα για να μικραίνουν ακόμα πιο πολύ οι μέρες του Νοέμβρη, να γεμίζουν ιστορίες οι μεγάλες νύχτες. Ώρα να βάλουμε τα ρούχα τα ζεστά, να στρώσουμε εκείνα τα χαλιά να ΄χει αναπαμό η κυρά Φαντασία σαν τρυπώνει τις νύχτες κοντά στο τζάκι. Να ΄ρθουν εκείνες οι νύχτες οι γιομάτες κουβέντες, γλυκό κρασι, καρπούς κι όμορφες ιστορίες από τα γεννόμενα, κι εκείνα που στοχαζόμαστε για τα μελλούμενα μας…

Αποτέλεσμα εικόνας για illustration

Μέρες αδέσποτες

Τέτοιες είναι κι αυτές οι μέρες. Μέρες επικίνδυνες, που ακόμα και το ελάχιστο γέλιο κινδυνεύεις να το πληρώσεις ακριβά, καθώς όλοι μαζί κι ο καθένας μας ξεχωριστά πρωταγωνιστούμε σ’ αυτό το κακόγουστο αστείο που μας ξημερώθηκε πριν τρεις μήνες και κάτι μέρες.

Παρακολουθούμε μια κακόγουστη παρωδία για την οποία κάποιοι βγάζουν μεροκάματο ώστε να μας την παρουσιάζουν ως ρεσιτάλ σοβαρότητας, κανονικότητας και ορθολογισμού. Κι ας πρόκειται για ό,τι πιο επικίνδυνα γελοίο έχουμε βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες. Κι ας πρόκειται για μια λυσσασμένη επιδρομή ενάντια σε ό,τι είχαμε γνωρίσει ως κοινωνικό κράτος και κράτος δικαίου για τους εργαζόμενους. Κι ας πρόκειται για ό,τι πιο πολιτικά ανίκανο και αμήχανο έχουμε γνωρίσει στην αντιμετώπιση μικρού ή μεγάλου. Κι ας πρόκειται για μια τεράστια επικοινωνιακή απάτη που συστηματικά φιλτράρεται από τα επιτελικά ΜΜΕ που αποθεώνουν το κυβερνητικό τίποτα θάβοντας τα απανωτά φάλτσα των κληρονομικά έτοιμων να κυβερνήσουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για crowd

Δέκα με τόνο και στις δέκα

Τι να προσθέσει κανείς για τα δέκα κορίτσια που εναρμόνισαν το βήμα τους με τους Μοντι Παιθον τη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα είπαν όλα μόνα  τους .Εναρμονιζόμενα ευθέως με τις περί «αριστείας» επιταγές της Νίκης Κεραμέως, αρίστευσαν και τα Δέκα. Με τόνο. Η εποποιία της υπο-κριτικής: «Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε, αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας. Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι. Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» εξηγούν οι κοπέλες στην πολυσυζητημένη επιστολή τους στην «Εφ.Συν.». Και συνεχίζουν: «Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια. … Ήρθαμε από άλλες πατρίδες. Τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν».

Παιδεία, λένε, είναι ό,τι σου μένει όταν πια δεν θυμάσαι σχεδόν τίποτα απ’ όσα διδάχτηκες στο σχολείο. Αποτελεί επίσης τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον μιας χώρας. Τελικά υπάρχει ελπίς…

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύνταξη

«Βόμβα» η απόφαση

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να κρατά από χαμηλούς έως και.. άηχους τόνους στο θέμα των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ, ευελπιστώντας ότι το ανώτατο δικαστήριο θα περιορίσει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο τη δημοσιονομική ζημιά, ωστόσο τα κατώτερα δικαστήρια είναι απρόβλεπτα.

Όπως αποκαλύπτει η ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) και ο Αλέξης Μητρόπουλος το Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του 15023/2019 αναγνωρίζει σε συνταξιούχο οφειλές του ΕΦΚΑ 6.250 ευρώ από τον Ιούλιο 2018 έως τον Δεκέμβριο 2018, και μάλιστα με τόκο 6%. Δικαίως χαρακτηρίζεται «βόμβα» η απόφαση.

Κρίσιμη λεπτομέρεια: η δικαιωθείσα συνταξιούχος ήταν δικαστικός.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κόραξ

Κοκορακι(σμοί)

«Ας σταματήσει αυτή η κοκορομαχία, η οποία νομίζω ότι δεν βοηθάει τα μεγάλα έργα υποδομής» είπε  στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στη διαμάχη για την τύχη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δηλαδή ο ίδιος  που ξεκίνησε με το καλημέρα τον καβγά και παρέπεμψες στα αζήτητα το έργο της Πατρών -Πύργου τι χρώμα κοκόρι είναι;[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot