FOLLOW US: facebook twitter

Δελέγκος για Κόροιβο

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 36χρονο προπονητή ο αμαλιαδίτικος σύλλογος

 

Ο Κώστας Δελέγκος είναι πολύ κοντά στο να αποτελέσει το νέο προπονητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Κοροίβου, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Ο 36χρονος προπονητής τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στον Απόλλωνα Πατρών. Την πρώτη χρονιά ως βοηθός του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην ανδρική ομάδα και προπονητής στην Απολλωνιάδα και εν συνεχεία βοηθός του Νίκου Οικονόμου (στα πλέι-οφ της Α2 ήταν head coach). Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε ως βοηθός του Νίκου Βουρνά και προπονητής της Απολλωνιάδας, ώσπου αποχώρησε ο Βουρνάς και ανέλαβε πρώτος προπονητής. Σε αυτή τη θέση παρέμεινε έως και το τέλος της φετινής σεζόν.

Οι άνθρωποι του Κοροίβου είχαν συνάντηση μαζί του και οι δύο πλευρές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία, κάτι που θα οριστικοποιηθεί σήμερα το βράδυ ή αύριο.

Ο Δελέγκος έχει γεννηθεί στις 31 Μαρτίου 1984 και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις Ακαδημίες του Απόλλωνα Πάτρας. Αγωνίστηκε επίσης στην Απολλωνιάδα (Γ΄ Εθνική), με την οποία έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Στη συνέχεια έπαιξε στον ΠΑΟΚ Πατρών και ακολούθως στην Α.Ε. Λειβαδιάς για οκτώ χρόνια. Λόγω τραυματισμού διέκοψε πρόωρα την καριέρα του ως καλαθοσφαιριστής και ασχολήθηκε με την προπονητική. Πριν πάει στον Απόλλωνα ως προπονητής, ήταν για δυόμισι χρόνια βοηθός του Αλέκου Πολυδωρόπουλου, στον Α.Ο. Γλαύκου.

Ο ανερχόμενος Κώστας Δελέγκος την περασμένη σεζόν έκανε πολύ καλή δουλειά στον Απόλλωνα, όπου διαχειρίστηκε πολύ καλά και αρκετούς νεαρούς παίκτες. O Απόλλων τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα τερμάτισε στην 4η θέση της Α2 Εθνικής με 12 νίκες και 9 ήττες.

Ο πρώην προπονητής της ιστορικής πατρινής ομάδας, λοιπόν, εκτός απροόπτου θα αναλάβει τον Κόροιβο, ο οποίος τη νέα πολύ δύσκολη σεζόν, ελέω και της οικονομικής κρίσης που προξένησε ο κορονοϊός, θα προβεί σε πολύ προσεγμένες κινήσεις, με στόχο την παραμονή στην Α2.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος