FOLLOW US: facebook twitter

Δεκαεννέα δημόσια έργα στην Ηλεία θα υλοποιήσει η Περιφέρεια: Στόχος να γίνουμε απέραντο εργοτάξιο το 2021

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
-Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο δήμος Πύργου

Υλοποιώντας με ταχύτητα τον προγραμματισμό που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, είχε χθες διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τα έργα αρμοδιότητας των Δήμων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας.

Τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για τα οποία φορείς υλοποίησης είναι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, είναι τα εξής:

  1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, 000,00 €
  2. ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ Ε.Ο. 74 (ΠΥΡΓΟΣ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ) ΜΕ Τ.Κ. ΠΕΛΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥ (ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – Τ.Κ. ΦΛΟΚΑ), 1.600.000,00 €
  3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ Δ.Δ. ΑΜΥΓΔΑΛΙΩΝ – ΒΡΕΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, 000,00 €
  4. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΛΑΛΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, 660.000,00 €
  5. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ, 000,00 €
  6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΔΑΜΑ, 380.000,00 €
  7. ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥTΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙ ΟΔΩΝ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 200.000,00 €
  8. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΣΟ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 350.000,00 €
  9. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & Β’ ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 000,00 €

Επίσης, σημαντικές παρεμβάσεις, ύψους περίπου 5,6 εκατ. ευρώ προβλέπονται στις πυρόπληκτες περιοχές της Π.Ε. Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα:

  1. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, 024.415,03
  2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, 708,82
  3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΛΑΛΑ, ΔΟΥΚΑ, ΝΕΜΟΥΤΑΣ, ΑΧΛΑΔΙΝΗΣ, ΜΗΛΕΩΝ, ΝΕΡΑΙΔΑΣ, 000,00
  4. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΠΕΡΣΑΙΝΑΣ, ΦΟΛΟΗΣ, ΚΟΥΜΑΝΗ , 250.000,00
  5. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΑΝΤΡΩΝΙΟΥ, 000,00
  6. ΔΙΑΝΟΜΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ Τ.Κ. ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Β΄ΦΑΣΗ, 772,28
  7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ, 032.252,56
  8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, 000,00
  9. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, 222.496,80
  10. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΘΙΝΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΥΠΟΕΡΓΟ: “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΘΙΝΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ”, 200,00

«Όπως κινηθήκαμε με ταχύτητα στην ένταξη των έργων, την ίδια ταχύτητα χρειάζεται να ακολουθήσουμε όλοι μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας, όπως και μέχρι τώρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα έργα αυτά και παράλληλα, να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το επόμενο πακέτο έργων που θα προσφέρουν πραγματική προστιθέμενη αξία στον τόπο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν… υπόσχεται μόνο, αλλά υλοποιεί. Και αυτό είναι κάτι που καθημερινά αποδεικνύεται.

https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2021/01/kolimvititiopyrgou.jpg

Τα έργα που υλοποιούνται στον δήμο Πύργου

Σε άμεση δημοπράτηση των μεγάλων ώριμων έργων θα προχωρήσει ο Δήμος Πύργου μέσα στις επόμενες 40-60 ημέρες. Πρόκειται για την επέκταση υποδομών & Β’ φάση αποκατάστασης ανοιχτού κολυμβητηρίου Δήμου Πύργου, που εντάχθηκε με υπουργική απόφαση στις 8/2 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, καθώς και δύο έργα της ΔΕΥΑΠ, που αφορούν στην επέκταση-εκσυγχρονισμό του βιολογικού ύψους  2,20 εκατ. ευρώ και την αποχέτευση στην περιοχή Λαστεΐκων (όπισθεν ΟΑΕΔ) ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

«Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Φαρμάκης, είναι “σφιχτές” οι ημερομηνίες δημοπράτησης των έργων. Πρέπει σε 40-60 ημέρες να έχουμε δημοπρατήσει τα ώριμα έργα και έτσι θα πράξουμε. Όσον αφορά το κολυμβητήριο τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε διαμόρφωση όρων του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή και προχωράμε στη δημοπράτηση. Τα άλλα δύο έργα ακολουθούν άμεσα και από εκεί και πέρα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι το ΠΔΕ αλλάζει σε άλλη δομή, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο λέγεται ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) Αυτό σημαίνει ότι μέχρι  τον Ιούλιο είναι πολύ “σφιχτές” οι ημερομηνίες γιατί η μετατροπή του ΠΔΕ σε άλλη δομή σημαίνει και πολλές μετατοπίσεις,  απεντάξεις κ.ά.Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε τα έργα και να τα δημοπρατήσουμε το δυνατό συντομότερα», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος και πρόσθεσε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις εκπτώσεις, μπορούν να υλοποιηθούν ώριμα έργα όπως ο τρίτος όροφος του Πολύκεντρου και ο χώρος του αρχείου ύψους 790.000 ευρώ, τα Υπνωτήρια του ΟΣΕ με 1,8 εκατ. ευρώ όπου εκκρεμεί η απόφαση του ΚΑΣ, ο δρόμος στον Άγιο Ηλία ύψους 1,5 εκατ.ευρώ, η πλατεία Νικάκη που έχει μπει και στο πρόγραμμα “Τρίτσης”, η πλατεία στον Ελαιώνα προϋπολογισμού 200.000 ευρώ στο χώρο της εκκλησίας, καθώς και ο παράλληλος εσωτερικός δρόμος στο Κατάκολο ύψους 600.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος