FOLLOW US: facebook twitter

ΔΕΥΑ Πύργου: Και επίσημα ειδικό τιμολόγιο στο νερό για ΑμεΑ και πολύτεκνους

Ημερομηνία: 14-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
«Ένα χρόνιο αίτημα μας, υλοποιείται» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας

Ανακοινώθηκε και επίσημα χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑ Πύργου για τα άτομα με αναπηρίες και τις πολύτεκνες οικογένειες, που αποτελούσε χρόνια αίτημα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου. Παρουσία του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου και ο Διευθυντής Νίκος Καλαμπρέζος αναφέρθηκαν στην απόφαση μείωσης των τιμολογίων και σε όλες τις λεπτομέρειες για την ένταξη των ΑμεΑ και των πολύτεκνων οικογενειών στο ειδικό τιμολογιακό καθεστώς. «Η νέα δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από την κοινωνική της ευαισθησία και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, προσπαθήσαμε και ικανοποιούμε το αίτημα των συλλόγων ΑμεΑ και Πολύτεκνων Οικογενειών» επισήμανε η κ. Αλικάκη Τζανέτου προσθέτοντας ότι πλέον, τα τιμολόγια για τις συγκεκριμένες κατηγορίες είναι οικονομικότερα διευκολύνοντας κατά πολύ τη διαβίωση τους.

Ακολούθως ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ Νίκος Καλαμπρέζος αναφέρθηκε στα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν για να τύχουν μείωση των τελών ύδρευσης, τονίζοντας πως τα ΑμεΑ θα πρέπει να καταθέσουν το Ε1, το Ε9 και το πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ενώ οι πολύτεκνοι, το Ε1, το Ε9 και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. «Επειδή όμως υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό ενδεχομένως να χρειαστεί θα ειδοποιηθούν από την υπηρεσία» πρόσθεσε.

«Σημαντική μέρα για τα ΑμεΑ»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως ιδιαίτερα σημαντική για το αναπηρικό κίνημα. «Στα 30 χρόνια που ασχολούμαστε με το αναπηρικό κίνημα, η σημερινή μέρα είναι μια από τις σημαντικότερες και αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Εδώ και 9 χρόνια που έχει βγει ο συγκεκριμένος Νόμος για τη μείωση των τιμολογίων στο νερό, προσπαθούσαμε για τα αυτονόητα. Σήμερα, αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί η δέσμευση που μας είχε δώσει η δημοτική αρχή, ικανοποιείται πετυχαίνοντας σημαντικές μειώσεις στο νερό και αυτό χάρις στην ευαισθησία της δημοτικής αρχής. Προηγήθηκαν συζητήσεις εδώ και ένα χρόνο για τις ιδιαιτερότητες και έτσι καταφέραμε να επιλύσουμε ένα θέμα για το οποίο προσπαθούσαμε 9 χρόνια. Ευχαριστούμε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, το Διευθυντή και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου για την έγκριση τους. Με την απόφαση αυτή, δίνεται μια σημαντική οικονομική ανάσα στα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας και θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό. Είναι από τις μέρες που νιώθεις ότι αξίζει τον κόπο να παλεύεις!».

Ευχαριστίες προς την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και τον Διευθυντή για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που έδειξαν από την πρώτη στιγμή στα άτομα με αναπηρία του δήμου, έδωσε και ο Γ.Γ. του Σωματείου Γιώργος Παπανικολόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος