FOLLOW US: facebook twitter

Δασαρχείο Πύργου: Έρευνα για την ηλικία των δασών και τη ρύπανση

Ημερομηνία: 08-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Σημαντικά στοιχεία για την ηλικία δένδρων δρυός της Φολόης και του Αγ. Ηλία στον Πύργου συλλέγει το δασαρχείο του Πύργου, σε συνεργασία με κλιμάκιο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν στην Ηλεία ερευνητές που έχουν εγκατασταθεί στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να κάνουν μετρήσεις δενδροχρονολόγησης, σε συνεργασία με τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα.

Ο κ. Λάττας δήλωσε στην «Πρωινή» ότι οι Αμερικανοί ερευνητές εφαρμόζουν σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για τη χρονολόγηση των δένδρων, ενώ το σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν από πάρα πολλά χρόνια.

«Στο πλαίσιο ενός προγράμματος που εφαρμόζεται στη Μεγαλόπολη αναπτύξαμε μια συνεργασία που ερευνά και προσδιορίζει την ηλικία των δένδρων. Για παράδειγμα, το δάσος στον Αϊ-Λιά του Πύργου είναι από 600 έως 800 ετών και σύντομα θα έχουμε ακριβή προσδιορισμό της ηλικίας του. Όμως το σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση που επικρατούσε στο περιβάλλον, αφού επίσημα στατιστικά έχουμε μονο τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ τώρα μπορούμε να αποκτήσουμε πληροφόρηση και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου», ανέφερε ο δασάρχης Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος