FOLLOW US: facebook twitter

Δασαρχείο Πύργου: Eκσυγχρονίζονται τρία πυροφυλάκια

Ημερομηνία: 27-09-2024 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τρία πυροφυλάκια σχεδιάζει να αναβαθμίσει το Δασαρχείο Πύργου μετά την έγκριση των απαραίτητων μελετών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στην Αρχαία Ολυμπία και στις τοπικές κοινότητες Παλαιοβαρβάσαινας και Κορυφής του δήμου Πύργου, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο.

Όπως τόνισε στην Πρωινή ο δασάρχης Πύργου, Δρ Παναγιώτης Λάττας, η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την αντικατάσταση κατεστραμμένων πυροφυλακίων που είχαν προβλήματα στατικότητας με σύγχρονα.

«Θα υποβάλουμε το αίτημα στο Πράσινο Ταμείο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν ώστε την επόμενη αντιπυρική περίοδο να είναι έτοιμα.Πρόκειται για ξύλινες κατασκευές, εναρμονισμένες με το περιβάλλον, που θα έχουν ύψος από το έδαφος περίπου πέντε μέτρα, για να μπορεί ο πυροφύλακας να βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί περιμετρικά όλη την περιοχή ευθύνης του», εξήγησε.

Παράλληλα, το Δασαρχείο Πύργου έχει ήδη ολοκληρώσει και υποβάλει μελέτη για τη συντήρηση και τη βελτίωση των υπαρχόντων χώρων δασικής αναψυχής προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ορεινού τουρισμού. Οι περιοχές παρεμβάσεων μεταξύ άλλων είναι : Γούμερο, Πούσι Αχλαδινής, Αγ. Μαύρα (Λάλα), βουνό Κατακόλου, αλσύλλιο της Σπιάντζας, Σκαφιδιά κ.ά., οι οποίες θα ενισχυθούν με τραπεζόπαγκους, καλάθια και όπου απαιτείται για λόγους ασφαλείας περιφράξεις, με στόχο να εξωραϊστούν και να γίνουν πιο φιλικοί και άνετοι για τον επισκέπτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot