FOLLOW US: facebook twitter

ΔΑΟΚ Ηλείας: Υποχρεωτική εγγραφή στο νέο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο

Ημερομηνία: 28-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Στη διαδικασία εγγραφής στο Νέο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο και στις κατηγορίες επαγγελματιών που είναι υποχρεωτική η διαδικασία αναφέρεται με ανακοίνωση της η ΔΑΟΚ Ηλείας.

Α. Υποχρέωση εγγραφής στο Νέο Φυτοϋγειονομικό Μητρώο έχουν:

1. Oι επαγγελματίες οι οποίοι εισάγουν στην Ένωση ή διακινούν σε αυτήν φυτά, φυτικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, για τα οποία απαιτείται πιστοποιητικό φυτοϋγείας ή φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.

2. Oι επαγγελματίες που ζητούν από την αρμόδια αρχή να εκδίδει τα πιστοποιητικά που αναφέρονται στα άρθρα 100 (Πιστοποιητικά Φυτοϋγειας για Εξαγωγή από την ΕΕ), 101 (Πιστοποιητικά Φυτοϋγειας για Επανεξαγωγή από την ΕΕ) και 102 (Προεξαγωξικά Πιστοποιητικά).

3. Oι επαγγελματίες που είναι εξουσιοδοτημένοι για τη σήμανση και την επισκευή ξύλινων μέσων συσκευασίας, κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 98, να εκδίδουν τις βεβαιώσεις του άρθρου 99, να παρέχουν πληροφορίες σύμφωνα με το άρθρο 45 ή το άρθρο 55, να εισάγουν φυτά, φυτικά προϊόντα ή άλλα αντικείμενα σε παραμεθόριες ζώνες σύμφωνα με το άρθρο 46 παράγραφος 1 ή το άρθρο 56, ή των οποίων οι δραστηριότητες αφορούν τα οικεία φυτά σε οριοθετημένες περιοχές, εκτός εάν οι εν λόγω επαγγελματίες περιέχονται σε άλλο επίσημο μητρώο που είναι προσβάσιμο από τις αρμόδιες αρχές και

4. Άλλοι επαγγελματίες εκτός από αυτούς που αναφέρονται στα στοιχεία 1) ως 3) του παρόντος εδαφίου, εφόσον απαιτείται από την εκτελεστική πράξη που εκδίδεται δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1, του άρθρου 30 παράγραφος 1, του άρθρου 41 παράγραφος 2, του άρθρου 49 παράγραφος 1, του άρθρου 53 παράγραφος 2 ή του άρθρου 54 παράγραφος 2.

Επισημαίνεται ότι υποχρέωση εγγραφής έχουν και

1. Οι επαγγελματίες πρασίνου (π.χ. εργολήπτες έργων πρασίνου), οι οποίοι προμηθεύουν φυτά ή φυτικά προϊόντα ή άλλα αντικείμενα, στο πλαίσιο της σύμβασης τους για την κατασκευή ενός έργου πρασίνου, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/2031, θεωρούνται επαγγελματίες υπόχρεοι εγγραφής στο νέο φυτοϋγειονομικό μητρώο επαγγελματιών.

2. Ο επαγγελματίας που εισάγει, διακινεί φυτά ή φυτικά προϊόντα ή άλλα αντικείμενα μέσω διαδικτύου απαιτείται να εγγραφεί στο νέο επίσημο μητρώο επαγγελματιών/υπευθύνων επιχείρησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot