FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Νικολακόπουλος: «Θεσμός στην κοινότητα των δρομέων το Φολόη Trail Run και το Καϊάφας Run!»

Ημερομηνία: 23-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Ηλεία, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 το 4ο Φολόη Trail Run και το 4o Καϊάφας Run. Με «επίκεντρο» την «αρχόντισσα» της ορεινής Ηλείας Φολόη και την μαγευτική περιοχή της λίμνης Καϊάφα.

Και στα δυο αθλητικά-δρομικά γεγονότα οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές από ανθρώπους όλων των ηλικιών που είχαν την ευκαιρία να διανύσουν αποστάσεις μέσα σε υπέροχα τοπία, συνδυάζοντας άθληση και ψυχαγωγία!

Σημαντικό είναι το γεγονός πως το Kaiafas RUN έκανε… επανεκκίνηση ύστερα από τρία χρόνια (είχε σταματήσει λόγω πανδημίας το 2020).

Σε όλα τα παραπάνω αναφέρθηκε με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος που βρέθηκε σε Δίβρη και Καϊάφα.

«Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως και στα δυο δρομικά event η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Στη Φολόη οι συμμετοχές πλησίασαν τις 500 (480), ενώ η διοργάνωση ήταν σε ακόμα καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Μάλιστα και ο κόσμος που συνόδευε τους συμμετέχοντες ήταν πολύς, δίνοντας ζωντάνια στη Φολόη!

Στο Καϊάφας Run οι συμμετοχές ήταν 120 και θεωρώ σπουδαίο το γεγονός πως επαννεκινήσαμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση ύστερα από απουσία τριών ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού πρόσθεσε επίσης πως «Ακόμα πιο σπουδαίο για έμενα είναι το ότι και στις δυο περιοχές έγιναν αγώνες για παιδιά και μάλιστα με πολλές συμμετοχές. Αυτό αποτελεί μέγιστο “κέρδος” για την κοινωνία μας μιας και βλέπουμε τους νεότερους να στρέφονται και να αγαπούν τον αθλητισμό σε διάφορες μορφές.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε και τις δυο αθλητικές εκδηλώσεις συνεχίζοντας αυτό που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από την υποστήριξη σε ότι ωθεί τους πολίτες προς τον αθλητισμό, τον υγιή αθλητισμό για όλες τις ηλικίες! Παράλληλα τέτοιου είδους γεγονότα προσφέρουν υπεραξία στις περιοχές που φιλοξενούνται αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έρχονται και από περιοχές εκτός Ηλείας.

Στόχος μας είναι το “κάθε χρόνο και καλύτερα” ώστε τα συγκεκριμένα δρομικά γεγονότα να αποτελέσουν θεσμό τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και για την κοινότητα των δρομέων της χώρας μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot