FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Λιόγας: «Στόχος του Κοροίβου τα πλέι-όφ-Οι παίκτες θα παλεύουν για κάθε μπάλα»

Ημερομηνία: 30-06-2023 | Συντάκτης:

– Ο προπονητής του Κοροίβου μίλησε στην «Πρωινή» για την ταυτότητα που θα έχει η ομάδα και τον στόχο της στο νέο πρωτάθλημα της Elite League 

Του Κώστα Πλιάγκου – proinisports@gmail.com


Ο πολύπειρος Δημήτρης Λιόγας είναι εδώ και 20 μέρες ο νέος προπονητής του Κοροίβου. Ο 56χρονος Αθηναίος προπονητής (με καταγωγή από την Μεσσηνία) την περασμένη σεζόν ήταν στον πάγκο του Αμύντα, ενώ τη σεζόν 2021-2022 οδήγησε την Καρδίτσα στην άνοδο στην Basket League, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μια εξαιρετική επιλογή για την τεχνική καθοδήγηση, καθώς ο Λιόγας έχει πλούσιο βιογραφικό και πολλές επιτυχίες στην καριέρα του ως προπονητής. Χαρακτηριστικό οι έντεκα άνοδοι που έχει πετύχει!

Ο Δημήτρης Λιόγας μίλησε στην «Πρωινή» για τη νέα σεζόν, τους στόχους που έχουν τεθεί σε συνεργασία με την Διοίκηση, την ταυτότητα που θα έχει η ομάδα στο παρκέ, αλλά και το «πρότζεκτ» με τους ταλαντούχους Παίδες από την ακαδημία, που θα προωθηθούν φέτος στην πρώτη ομάδα. 

Καταρχάς κ. Λιόγα, πώς προέκυψε αυτός ο «γάμος» με τον Κόροιβο και πώς είδατε το κλίμα στην ομάδα;

«Η Διοίκηση με προσέγγισε με πολύ σωστό τρόπο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι αγαπούν το μπάσκετ πραγματικά και ότι είναι νοικοκύρηδες σε ό,τι έχει σχέση με την ομάδα. Και όταν κατέβηκα στην Αμαλιάδα διαπίστωσα πως έτσι είναι τα πράγματα και υπάρχει μια σωστή κατάσταση για το μπάσκετ».  

Ποιο είναι το πλάνο που έχετε θέσει με την Διοίκηση για τη νέα σεζόν; Με τι στόχο θα πορευτεί η ομάδα;

«Σύμφωνα με το πλάνο που έχει τεθεί είναι να χτιστεί μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική, αλλά και απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της. Θεωρώ πως τη νέα σεζόν η κατηγορία θα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πάρα πολύ δυνατές ομάδες, αυτές που ανέβηκαν από την Β΄ Εθνική είναι ομάδες με ιστορία, κόσμο και χρήματα. Οπότε θεωρώ πως η κατηγορία θα είναι πολύ ανταγωνιστική και νομίζω πως όλοι πρέπει να ξεκινήσουν με την λογική ότι πρέπει να βγεις τελείως έξω από την ιστορία του υποβιβασμού. Κάπως έτσι πρέπει να ξεκινήσουν όλοι, διότι θα είναι πολύ δυνατό το πρωτάθλημα. Για τον Κόροιβο συγκεκριμένα, ένας ρεαλιστικός στόχος είναι να καταφέρει να αφήσει πίσω τις υπόλοιπες ομάδες και να μπει στα πλέι-οφ».

Μαθαίνω ότι θα αλλάξει όλο σχεδόν το ρόστερ, πόσο δύσκολο θα είναι να συσταθεί μια ομάδα από την αρχή και με το χρόνο που θα χρειάζεται για να βρει την “χημεία” της;

«Είναι πολύ δύσκολο, θα πρέπει η ομάδα να ξεκινήσει από το μηδέν, με καινούριο προπονητή και καινούριους παίκτες. Εκεί θα παίξει ρόλο το κλίμα στην ομάδα, δηλαδή η Διοίκηση, η οποία είναι η ίδια, και σίγουρα όποιος έρθει στην ομάδα θα νιώσει ζεστασιά και μια καλή φιλοξενία στην Αμαλιάδα. Ωστόσο, σίγουρα το αγωνιστικό είναι πολύ δύσκολο και εκεί θα παίξουν ρόλο και οι προσωπικότητες των παικτών και πόσο γρήγορα μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα. Είναι αλήθεια ότι ο Κόροιβος βρίσκεται σε μια τουριστική περιοχή και είναι δύσκολο για την ομάδα να ξεκινήσει νωρίς προπονήσεις, διότι δεν υπάρχουν ελεύθερα σπίτια το καλοκαίρι. Οπότε θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στον λίγο χρόνο που θα έχουμε». 

Τι έχετε στο μυαλό σας αναφορικά με το ρόστερ; Θα είναι κατά βάση νεανικό όπως τα προηγούμενα χρόνια στον Κόροιβο ή θα είναι ένα κράμα έμπειρων και νεαρών-ταλαντούχων παικτών;

«Οι κινήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι παιδιά νεαρά, που έχουν ταλέντο και προσπαθούν να βρουν την θέση τους στο μπάσκετ. Είναι νέα παιδιά με φιλοδοξίες. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα παίξει μεγάλο ρόλο ποιοι Αμερικάνοι θα έρθουν στην ομάδα και πρέπει να είναι καλοί παίκτες. Οι ξένοι παίκτες στην Α2 είναι σε μεγάλο βαθμό ρυθμιστές σε κάθε ομάδα». 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους φιλάθλους του Κοροίβου, αναφορικά με την ταυτότητα που θα έχει η ομάδα στο παρκέ; Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

«Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω τους φίλους του Κοροίβου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια που είμαι προπονητής, σε όλες τις ομάδες που έχω πάει, να ξέρουν ότι οι παίκτες ανεξάρτητα αν είναι πολύ σπουδαίοι ή λιγότερο σπουδαίοι, θα παλεύουν και θα «βουτάνε» για κάθε μπάλα, θα τιμήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φανέλα. Θεωρώ πως στον αθλητισμό, αυτό που συγκινεί τους φιλάθλους είναι να βλέπουν τους παίκτες να παίζουν στο όριο των δυνατοτήτων τους, όποιο κι αν είναι αυτό. Οι παίκτες του Κοροίβου, ανεξαρτήτως πόσοι καλοί παίκτες είναι, στην αγωνιστικότητα, στην διάθεση και την μαχητικότητα είμαι σίγουρος πως θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Και πιστεύω πως αυτό είναι το στοίχημα για να κερδίσεις τον κόσμο. Δηλαδή μια ομάδα που είναι αληθινή και κάνει το καλύτερο δυνατό κάθε μέρα». 

Τέλος, πώς σχολιάζετε το πρότζεκτ με τους ταλαντούχους παίδες από την ακαδημία που θα προωθηθούν φέτος στην πρώτη ομάδα; 

«Έχει γίνει μια μεγάλη και πολύ καλή προσπάθεια με ταλαντούχα παιδιά που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής και μάλιστα ο λόγος που κατέβηκα τώρα κάτω ήταν να δω από κοντά αυτά τα παιδιά. Για την ηλικία τους είναι πολύ καλοί, είναι μια φουρνιά από ταλαντούχα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να συνεχίσουν. Το να βρεθούν ξαφνικά στην 15άδα της πρώτης ομάδας είναι ένα “θείο δώρο” για τους ίδιους, καθώς θα ακολουθήσουν έναν επαγγελματικό δρόμο από πολύ μικροί. Δεν είναι φυσικά ακόμα έτοιμοι, αλλά τους δίνεται μια τεράστια ευκαιρία και θέλω να πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια κάτι καλό θα βγει από αυτό. Θέλει χρόνο, πολλή δουλειά και υπομονή». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot