FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός στη Βουλή: «Η ανάπτυξη της Ηλείας περνάει μέσα από τον σύγχρονο σιδηρόδρομο»

Ημερομηνία: 19-10-2023 | Συντάκτης:

«Από το 2011 δεν λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία. Υπήρξαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένο σχέδιο και μελέτες να υπογειοποιηθεί το δίκτυο στην Πάτρα μετά από διαβούλευση με τους φορείς και να συνεχίσει ο σύγχρονος σιδηρόδρομος στην Ηλεία, εσείς, όμως, δεν έχετε κάνει τίποτα» υπογράμμισε σε ομιλία του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ηλεία θα προσδώσει ασφάλεια στις μετακινήσεις και αναπτυξιακή ώθηση στον νομό.

«Όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ο σύγχρονος σιδηρόδρομος. Θα φορτώνεται π.χ. ένα βαγόνι με αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα από την Ηλεία και θα πηγαίνει στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Λέτε ότι θα φέρετε το μετρικό σύστημα. Ποιό είναι το μετρικό σύστημα; Αυτό που υπάρχει ήδη, που δεν μπορεί να συνδεθεί με το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης. Δεν απαντά στις ανάγκες της Ηλείας και της Ελλάδας αυτό το σύστημα.

Χρειαζόμαστε το σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο για να μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων μας.»

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως η κυβέρνηση αδιαφορεί συστηματικά για την ακρίβεια που καθημερινά γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Χθες, ο Πρωθυπουργός είπε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα δεν είναι “μπανανία”. Το είπε προφανώς για να πείσει τους πολίτες ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Θα έπρεπε, όμως, να έχει πει τι έχει κάνει για το γεγονός ότι η ακρίβεια πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις εδώ και δύο χρόνια, για το ότι το 2022 η χώρα μας ήταν η πιο ακριβή στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος;

Τι έχει κάνει για το γεγονός ότι έχουμε από τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη;

Ταυτόχρονα η χώρα μας είναι η τρίτη χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αγοραστική δύναμη, μόνο κάτω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Όλο αυτό είναι ένα σπιράλ που προκαλεί ασφυξία στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.»

Κλείνοντας, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει διαρκώς δυναμικό παρών στη μάχη του Κοινοβουλίου.

«Ασκούμε θεσμικά τα καθήκοντά μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θα κάνουμε κριτική και θα καταθέτουμε προτάσεις για να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot