FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: «Με ευθύνη της κυβέρνησης βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις εμπιστοσύνης Πολίτη-Κράτους»

Ημερομηνία: 26-05-2024 | Συντάκτης:

Μετά το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, μια άλλη σκοτεινή υπόθεση ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση επιφέρει ισχυρά χτυπήματα στο κράτος δικαίου.

Ενώ είναι επιβεβαιωμένη και ομολογημένη η διαρροή και χρήση των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού από το κόμμα της ΝΔ, δεν υπάρχει καμία ανάληψη ευθύνης από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και από την κυβέρνηση συνολικά. Μάλιστα, ενώ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επιβάλει πρόστιμο για την υπόθεση αυτή στο κόμμα της ΝΔ και στην κα Ασημακοπούλου και κατατέθηκε αίτημα να προσέλθει η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή για να δώσει οφειλόμενες εξηγήσεις, η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνείται. 

Δικαιολογημένα, λοιπόν, πέραν όλων των άλλων, υπάρχει έντονη δυσπιστία από τους Πολίτες ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, με αφορμή όχι μόνο την αξιοπιστία του συστήματος επιστολικής ψήφου, αλλά και κατ΄ επέκταση της ίδιας της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών.

Για τον λόγο αυτό, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς την αρμόδια Υπουργό Εσωτερικών κα Κεραμέως, ζητώντας να απαντήσει αν και πότε παρέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών τις ψηφιακές εφαρμογές του συστήματος επιστολικής ψήφου και να προσκομίσει τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι παράνομες και αντισυνταγματικές πρακτικές αποθάρρυναν πολλούς συμπολίτες μας να εγγραφούν στους καταλόγους επιστολικής ψήφου, ενώ πολλοί από αυτούς που εγγράφησαν σκέπτονται πολύ σοβαρά να μη κάνουν τελικά χρήση της. Δυστυχώς, η κυβέρνηση με τη συμπεριφορά της έχει δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις εμπιστοσύνης του Πολίτη προς το Κράτος. Ένα ρήγμα που καθημερινά μεγαλώνει όλο και περισσότερο, με δική της ευθύνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος