FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός, Κ. Αρβανίτης και Έλ. Κουντουρά στην Κρέστενα: «Κρίσιμο το διακύβευμα των ευρωεκλογών»

Ημερομηνία: 09-05-2024 | Συντάκτης:

Την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών, ανέδειξαν σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κρέστενα, οι Ευρωβουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός. Επιπλέον, το παρόν έδωσε ο Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι 3 ομιλητές, είναι αναγκαίο να υπάρχει μια δημοκρατική, ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, που θα αναλαμβάνει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των κρίσεων. Μια Ευρώπη που θα μπορεί να ανταπεξέλθει ως παράγοντας δημοκρατίας, ειρήνης και σταθερότητας.

«Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για ισχυρή δημοκρατία.»

Ειδική αναφορά έκαναν για το κράτος δικαίου στη χώρα μας και τη συστηματική υπονόμευσή του από τη σημερινή κυβέρνηση.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που υπονομεύει διαρκώς το κράτος δικαίου και τη δημοκρατική λειτουργία, με τη συγκάλυψη του εγκλήματος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, με την παράνομη κομματική εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού, με το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του.»

Παράλληλα, υπογράμμισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται για τη μείωση των ανισοτήτων, συνεισφέροντας στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας Ευρώπης, που θα προστατεύει και θα διευρύνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιπλέον, πρόσθεσαν πως η Ευρώπη χρειάζεται δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα εγγυάται την αρμονική συνύπαρξη της οικονομικής προόδου με το περιβάλλον. Ειδικότερα, απαιτείται στήριξη της καινοτομίας στις πράσινες τεχνολογίες, με ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κρίσιμη συνθήκη είναι και η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων που θα στηρίζει τις μικρομεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, τη διατροφική επάρκεια και την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.

Σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ανέφεραν ότι «πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμο μηχανισμό της ΕΕ για τη μείωση των ανισοτήτων. Επιπρόσθετα, χρειάζεται να υπάρχει δίκαιη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δυστυχώς στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά αποκλεισμένες από την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.»

Κλείνοντας, οι ομιλητές επισήμαναν τη σημασία των ευρωεκλογών, σημειώνοντας πως δεν καθορίζουν μόνο την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για τα επόμενα 5 χρόνια, αλλά αποτελούν και στοιχείο εγχώριων πολιτικών συμπερασμάτων.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη χώρα μας, θα είναι η απάντηση των πολιτών στην κυβέρνηση και στις ασφυκτικές πολιτικές της. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνική πλειοψηφία στην καθημερινότητά της, διατυπώνοντας, παράλληλα, το πρόγραμμά μας. Διαρκώς προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις, όπως για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, που συνθλίβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος