FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπέλτσος προς Δήμο Πύργου: ¨Εάν τα χρήματα ήταν δικά σας, θα κάνατε τα ίδια;¨

Ημερομηνία: 16-09-2024 | Συντάκτης:

Για το κτηματολόγιο του Δήμου Πύργου και για τον τρόπο που ενήργησε τόσο η πρώην όσο και η νυν Δημοτική Αρχή, παραθέτει μια σύγκριση με τον όμορο Δήμο Ήλιδας σε ανακοίνωσή του Ο Διονύσης Μπέλτσος, επικεφαλής της παράταξης ¨Δέκα¨.

Για να γίνει κατανοητό σε όλους τους δημότες τι ακριβώς έχει συμβεί, παραθέτουμε και τονίζουμε ότι την ίδια διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος Ήλιδας που προχώρησε για την καταγραφή ακινήτων του στο κτηματολόγιο, με ιδία μέσα, έχουν ακολουθήσει και δεκάδες Δήμοι στην Ελλάδα

Αν ο Δήμος ήταν δική σας επιχείρηση και τα χρήματα που δίνετε, δεν ήταν των δημοτών αλλά δικά σας, θα κάνατε τα ίδια??

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:

Πρώην Δημοτική Αρχή:

Απευθείας Ανάθεση Δημοτικής Ενότητας Πύργου: 37.000,00 ευρώ.

Και ορισμοί σε πληρεξούσιους δικηγόρους.

Νυν Δημοτική Αρχή:

Απευθείας Ανάθεση Δημοτικών Ενοτήτων Βώλακος-Ιάρδανου-Ωλένης: 54.560,00 ευρώ.

Σύνολο Απευθείας Αναθέσεων για το Κτηματολόγιο τόσο της πρώην και της νυν Δημοτικής Αρχής:

91.560,00 ευρώ.

Κόστος Κτηματολογίου για τους δημότες του Δήμου Πύργου: 91.560,00 ευρώ.

Η θέση της Παράταξης μας είναι ότι υπήρχε η δυνατότητα η διαδικασία του κτηματολογίου να γίνει από τους υπαλλήλους και τους ειδικούς συμβούλους/συνεργάτες του Δήμου,όπως συμβαίνει σε πολλούς Δήμους πανελληνίως, ώστε να μπορούσαν να αποφευχθούν τα ανωτέρω και να χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες πάντα προς όφελος των δημοτών.

ΔHMΟΣ ΗΛΙΔΑΣ:

Η νυν Δημοτική Αρχή για το κτηματολόγιο, όσον αφορά τις διαδικασίες και τις εργασίες που απαιτούνται, πραγματοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους και τους ειδικούς συμβούλους του Δήμου.

Κόστος Κτηματολογίου για τους δημότες του Δήμου Ήλιδας:

0 ευρώ.

Συμπέρασματα:

1) Άρα ο Δήμος Πύργου προχώρησε για την καταγραφή των ακινήτων του στο κτηματολόγιο χρεώνοντας τους δημότες με 91.560,00 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ήλιδας (και πολλοί άλλοι Δήμοι), υλοποίησαν την ίδια εργασία με 0 ευρώ.

2) Και η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή ενήργησαν το ίδιο. Δεν απορούμε πλέον γιατί δεν γίνεται στοχευμένος διαχειριστικός έλεγχος παρά τα όσα κατήγγειλαν ο Δήμαρχος και τα στελέχη του, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, για οικονομικά σκάνδαλα και κακοδιαχείριση της πρώην Δημοτικής Αρχής.

2) Στον Δήμο Ήλιδας η νυν Δημοτική Αρχή στην συγκεκριμένη περίπτωση που εξετάζουμε, τηρήθηκε πιστά η έννοια της αρχής της οικονομικότητας, αφού εργασίες που μπορούσαν να γίνουν από τον Δήμο (υπαλλήλους-συμβούλους), υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, χωρίς να προβούν σε αναθέσεις, σπαταλώντας τα χρήματα των δημοτών.

Το ανωτέρω ποσό που δόθηκε για το κτηματολόγιο του Δήμου , θα μπορούσε να είχε διατεθεί για άλλους σκοπούς (κατασκευή παιδικών χαρών ή εργασίες συντήρηση οδοποιίας,ή μελέτες ανάδειξης νεοκλασικών κτιρίων,κ.λ.π), τα οποία θα ήταν προς όφελος των δημοτών.

Για αυτό τονίζουμε την ανάγκη χρηστής και σωστής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας.

Οποιαδήποτε κριτική πραγματοποιείται από την Παράταξη Δ.Ε.ΚΑ, όσο δυσάρεστη και αν είναι για κάποιους , γίνεται με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη των θεμάτων και την προστασία του δημοσίου χρήματος, ως οφείλουμε σαν αντιπολίτευση και έχει ως σκοπό να τονίσει στους διοικούντες να μην προβαίνουν σε λάθη τα οποία μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Επίσης τους προτρέπουμε να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος για τον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot