FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Ημερομηνία: 19-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε νέα εποχή περνά ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων μετά και την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της αναδόχου εταιρείας ΕΥΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την τοποθέτηση συστήματος καταγραφής και ελέγχου του αρδευτικού δικτύου και την επίσκεψη και αυτοψία που έγινε την Δευτέρα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Αργύρη Έβδο στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ.

Είχε προηγηθεί εκτεταμένη ενημέρωση της Ηλείας Βουλευτού και Προέδρου της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων Δρος Αυγερινοπούλου από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Γιώργο Τσακοπιάκο και τα μέλη του Οργανισμού για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου καθώς αντικείμενο της Υποεπιτροπής είναι η διαρκής παρακολούθηση, αξιολόγηση και αποτύπωση της κατάστασης των υδατικών πόρων της Χώρας, η διερεύνηση και εκτίμηση ζητημάτων που σχετίζονται με την επάρκειά τους και η υποβολή προτάσεων για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η Ηλεία Βουλευτής, «το έργο, προϋπολογισμού 877.530,22 ευρώ, έρχεται να καλύψει μια καλλιεργούμενη περιοχή 52.000 και πλέον στρεμμάτων στους Δήμους Πηνειού και Ήλιδας και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Ο Οργανισμός θα έχει την ικανότητα να γνωρίζει άμεσα τις καταναλώσεις αλλά και τις απώλειες, σε κάθε κομμάτι του δικτύου, με στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βιώσιμη διαχείριση του ύδατος, όπως  το σύστημα με τις καρτοβάννες, το οποίο οδηγεί στην περαιτέρω εξοικονόμηση νερού. Ταυτόχρονα αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες που ο Οργανισμός θα προσφέρει στα μέλη του καλλιεργητές. Ένα έργο που αφορά στην παροχή άμεσων λύσεων στο ενεργειακό ζήτημα που απασχολεί τους Τ.Ο.Ε.Β. του  Νομού.».

Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου συνεχάρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων για την πρόοδο της διαδικασίας καθώς και την ανάδοχο εταιρεία, με την ευχή σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο προς όφελος των χρηστών του δικτύου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος