FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Κυβερνητικές παρεμβάσεις υπέρ του πολίτη και της κοινωνίας

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Την ικανοποίησή της για το νέο σχήμα ρυθμίσεων, με 36 άτοκες ή και μέχρι 72 έντοκες δόσεις για συνεπείς φορολογούμενους που εκπλήρωναν τακτικά ως το 2021 τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, για την δυνατότητα να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων χιλιάδες οφειλέτες που τις έχασαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης αλλά και για την έκτακτη ενίσχυση από 200 έως 300 ευρώ περίπου σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, στο πλαίσιο του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, εξέφρασε με δήλωσή της η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Μέτρα που, όπως τόνισε, δείχνουν την έμπρακτη στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει στόχο την ίδια την κοινωνία, καθώς δίνει μια ακόμη ευκαιρία στους πολίτες να βάλουν σε νέα βάση τους λογαριασμούς τους με την Εφορία  με την αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων για εκείνους με τις έχασαν, αλλά και την διευκόλυνση με μία ακόμη ρύθμιση – επιβράβευση για τους συνεπείς οφειλέτες που τις κράτησαν «ζωντανές» την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Όπως ανέφερε η κα. Αυγερινοπούλου, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν και θα αφορούν επιπρόσθετα σε παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μέχρι το τέλους του έτους (αντί για Ιούνιο του 2023) σε τομείς όπως μεταφορές, καφές, γυμναστήρια, σχολές χορού, μη αλκοολούχα ποτά, επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης για αγροτικό πετρέλαιο, επιτάχυνση στην κατανομή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων, αύξηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα 200 ευρώ (από 150 ευρώ) και διεύρυνση των ειδικοτήτων εργαζομένων που μπορούν να το λάβουν, νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών, βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ επιπλέον, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το Market Pass.

Στην δήλωσή της, η Ηλεία Βουλευτής υπογραμμίζει: «Πρόκειται για καινοτόμες ρυθμίσεις και μέτρα που τολμά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Προχωράμε σε βαθιές και ουσιαστικές τομές, σημαντικά βήματα και εφαρμογή στην πράξη της πολιτικής μας που έχει βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών βελτιώσεων. Τα νέα αυτά μέτρα αποτελούν χειροπιαστές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και εφαρμόζει μια πολιτική βαθιά ανθρωποκεντρική».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος