FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Η Ελλάδα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον

Ημερομηνία: 24-07-2024 | Συντάκτης:

Μήνυμα Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Στις 24 Ιουλίου 1974, η Δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα. Σήμερα, 50 χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική στιγμή για την χώρα μας, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, διαμορφώνοντας την νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Με κορυφαίο παράγοντα της μετάβασης στον κοινοβουλευτισμό, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σήμερα το Κοινοβούλιό μας αποτελεί το σύμβολο της πιο μακράς δημοκρατικής περιόδου στη σύγχρονη Ιστορία μας. Η φετινή επέτειος των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει και με την δημοσίευση της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας, βασικού και σταθερού πυλώνα του πολιτικού συστήματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κορυφαία στιγμή της ένταξης στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είχε επίσης πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η χώρα μας, με ισχυρές συμμαχίες, πιο στιβαρή οικονομία και με την κοινωνία πιο ενωμένη από όσο ήταν στο παρελθόν, με σταθερή πορεία, πλέον αναπτύσσεται ως μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, αντιμετωπίζει τις πολλαπλές προκλήσεις, ανακάμπτει και αναπτύσσεται, ισχυροποιείται, κρατώντας ζωντανά τα ιδανικά της δημοκρατίας, δίνει βάρος στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Με ιδεολογία, αρχές και αξίες, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ενδυναμώνεται όλο και περισσότερο καθώς εγγυάται την Δημοκρατίας μας και στέκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ξεπεράσαμε διαδοχικά εμπόδια και η Ελλάδα μας πλέον είναι μια χώρα με σύγχρονη Δημοκρατία, με τα σύνορα προστατευμένα, τη διπλωματία της πλαισιωμένη από ισχυρές συμμαχίες, με την οικονομία πιο στιβαρή και με την κοινωνία πιο ενωμένη. Η χώρα μας ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και προχωρά σταθερά στη λεωφόρο των μεταρρυθμίσεων. Η πορεία προόδου που διαγράφεται, εγγυάται την πολιτική σταθερότητα, με προσήλωση στο ευρωπαϊκό όραμα και στο σύγχρονο κοινωνικό κράτος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot