FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: Δημιουργούμε ειδικό ποινικό  μητρώο για αδικήματα κατά ανηλίκων 

Ημερομηνία: 02-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, την δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για δημιουργία ειδικού ποινικού μητρώου για αδικήματα κατά ανηλίκων, κατά την διάρκεια της αναλυτικής παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή, το πρωί της Τετάρτης.  

Όπως τόνισε η κα Αυγερινοπούλου, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μοναδικό και αταλάντευτο γνώμονα την δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου  για την προστασία των παιδιών-ειδικά αυτή την περίοδο που οι υποθέσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών αποκαλύπτουν τις τραγωδίες και καλύπτονταν από πυκνά σκοτάδια και σοκάρουν- προχωρά στο Εθνικό αυτό Σχέδιο που βρίσκεται υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ενώ στην εφαρμογή του εμπλέκονται 12 υπουργεία.  

Η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε την θεσμική ασπίδα για αυτά τα παιδιά, να θέσουμε ως προτεραιότητα την προστασία τους, να δουλέψουμε συστηματικά όχι σε ένα αόριστο πεδίο αλλά με πραγματικές τομές και βαθιές διορθωτικές κινήσεις και μέριμνες. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας από το βήμα της Βουλής, οι τομές θα πρέπει να είναι χειρουργικές, να δημιουργηθεί ένας σαφής και αυστηρός κώδικας ενεργειών στη διερεύνηση και δίωξη τέτοιων εγκληματιών γι’ αυτό άλλωστε και εισηγούμαστε ένα Ενιαίο Εθνικό Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρουσμάτων και ένα Εθνικό Αρχείο Καταγραφής και Επιτήρησης Κρουσμάτων. Θα πρέπει να μπει τάξη στο νομοθετικό πλαίσιο, να δημιουργηθεί το απαραίτητο σαφές περιβάλλον για τους φορείς που θα πρέπει να βρίσκονται κάθε φορά σε εγρήγορση και να συναποφασίσουμε όλοι ότι στηρίζουμε αυτή την αλλαγή σαν δημοκρατική μας ευθύνη. Να απαντήσουμε αποφασιστικά στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και της εκμετάλλευσής τους, να απομακρύνουμε την απειλή και να δώσουμε στα παιδιά μας έναν ανοιχτό, ασφαλή, φωτεινό και αισιόδοξο ορίζοντα ζωής». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος