FOLLOW US: facebook twitter

Come back με τo «Boyhood»

Ημερομηνία: 17-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

poster.psd

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές επιστρέφουν απόψε στον Απόλλωνα

Το come back της κινηματογραφικής ομάδας της εκπαιδευτικής κοινότητας στο θέατρο Απόλλων, γίνεται απόψε, Τρίτη 17 Μαΐου, στις 9 το βράδυ με την ταινία «Boyhood» («Μεγαλώνοντας»)

Οι «Κινηματογραφικές Βραδιές» επιστρέφουν στον Απόλλωνα με την πιο ωραία ειπωμένη ιστορία ενηλικίωσης που γνώρισε ποτέ το σινεμά. Ένα φιλμ που μας κάνει να αναπολούμε τη δική μας παιδική ηλικία, αλλά και να προβληματιζόμαστε με απλότητα, χιούμορ και ευαισθησία για το νόημα της ζωής, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που περνάει γρήγορα μέσα από εικόνες, καθημερινότητες, μικρές και μεγάλες στιγμές γεμάτες φυσικότητα, ανθρωπιά, τρυφερότητα, αλήθεια

boyhood

«Boyhood», σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Με τους Πατρίτσια Αρκέτ, Ίθαν Χοκ, Έλαρ Κολτρέιν, Λόρελεϊ Λινκλέιτερ

Υπόθεση:

Ο κεντρικός χαρακτήρας, Μέισον, μεγαλώνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας αφού τον γνωρίζουμε στην ηλικία των 6 ετών και τον ακολουθούμε στο πέρασμά του από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και, τέλος, στην ενηλικίωση. Μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια παρατηρούμε την πορεία ολόκληρης της οικογένειάς του. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι κι έτσι ο Μέισον και η μεγαλύτερη αδελφή του Σαμάνθα μένουν με τη μητέρα τους στο Τέξας και βλέπουν τον πατέρα τους τα Σαββατοκύριακα.

O Linklater, που είχε την τριπλή ιδιότητα του σεναριογράφου, σκηνοθέτη, και παραγωγού, κέρδισε δικαίως την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Οι ερμηνείες είναι φυσικές, αβίαστες, και δεν μαρτυρούν (σε καμία περίπτωση) την ασυνέχεια των γυρισμάτων. Την παράσταση κλέβει ο Ellar Coltrane που, κυριολεκτικά, δίνει ερμηνεία ζωής από την πολύ μικρή ηλικία των 7 ετών έως την κοινή του ενηλικίωση με τον ρόλο του. Ξεχωρίζει και η Patricia Arquette στον δεύτερο, βασικό, ρόλο της μητέρας.

Πηγή: cinemanews.gr και myfilm.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος