FOLLOW US: facebook twitter

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στον Δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 12-09-2024 | Συντάκτης:
«Εύχομαι στα παιδιά να έχουν μία δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά που θα τους οδηγήσει σταθερά ακόμη πιο κοντά στο μέλλον που ονειρεύονται»  σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό

Με την ευχή η νέα σχολική χρονιά να είναι παραγωγική και εποικοδομητική πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Πηνειού. Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων έλαβε χώρα η καθιερωμένη τελετή παρουσία μαθητών, διδακτικού προσωπικού, γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός – συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους- παρακολούθησε την τελετή αγιασμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαστούνης καθώς και στο Μουσικό Γυμνάσιο Βαρθολομιού. Ο κ. Καστρινός, αφού συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό και με τους γονείς των μαθητών, ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Γίνεται μία συνειδητή προσπάθεια προκειμένου η φετινή χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε «ήδη προχωρούμε σε μικρές αλλά σημαντικές επεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα που πρόκειται να διευκολύνουν την καθημερινότητα των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Από εκεί και πέρα να είστε βέβαιοι ότι στο ποσοστό που μπορούμε να λύνουμε τα τρέχοντα προβλήματα, θα το κάνουμε». 

Κανονικά τα τμήματα της Γ΄ Λυκείου Βαρθολομιού

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού όπου επικρατεί αναβρασμός μετά τις αποφάσεις για κατάργηση τμημάτων της Β’ και της Γ’ Τάξης Λυκείου, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού με συνεργάτες του.

Ο κ. Καστρινός βρέθηκε και στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού όπου επικρατεί αναβρασμός μετά τις αποφάσεις για κατάργηση τμημάτων της Β’ και της Γ’ Τάξης Λυκείου και εκεί συνομίλησε με γονείς όπου και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής που είχαν ως αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να αφαιρεθούν τα τμήματα της Γ΄ Λυκείου Βαρθολομιού από τη λίστα αυτών που καταργούνται πανελλαδικά.

Ειδικότερα ο κ. Καστρινός σημείωσε ότι σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας –συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, τοπικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων- ενημερώθηκε για τη θετική εισήγηση της υπηρεσίας προς το Υπουργείο. Παράλληλα ενημερώθηκε και ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανέλαβε σχετικές πρωτοβουλίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot